Episodul petrecut la lansarea candidatilor PSD pentru europarlamentare, unde a fost invitat si presedintele Romaniei, arata insa ca Mircea Geoana nu e decat un sublim sinucigas.
E o vorba care spune: "Nu-i da, Doamne, omului cat poate sa duca!"
Episodul petrecut la lansarea candidatilor PSD pentru europarlamentare, unde a fost invitat si presedintele Romaniei, arata insa ca Mircea Geoana nu e decat un sublim sinucigas.
E o vorba care spune: "Nu-i da, Doamne, omului cat poate sa duca!". Se pot scrie tratate despre aceasta zicala care defineste instinctul de aparare, prin care omul se preface ca nu vede imensitatea loviturilor pe care le poate suporta. Altfel, ar fi in stare sa se bucure cand dusmanul, in loc sa-i taie capul, doar i-a scos ochii! Pentru a se proteja, instinctul il face pe om sa reactioneze chiar de la prima palma primita, fie intorcand spatele musiului neobrazat, fie facandu-l pe loc de ocara.
Glumind, am putea spune ca Mircea Geoana are o defectiune la sistemul imunitar! De la umilinta din alegerile pentru Primaria Bucurestiului (cand dl Basescu l-a intrebat in ce sector al Capitalei este comuna Magurele) si pana la recentul atac suportat chiar in plenul PSD (cand dl Basescu a maturat pe jos cu Iliescu si Nastase), Mircea Geoana s-a dovedit a fi adversarul ideal pe care si l-ar putea dori Traian Basescu in bataliile viitoare. E ca si cum, intr-un cartier al mardeiasilor, ar sari la bataie un spilcuit care si-a exersat muschii doar in biblioteca. Ce distractie ar fi pe derbedeii aceia!
Ce-o fi fost in capul liderului PSD atunci cand l-a invitat pe Traian Basescu la lansarea candidatilor pentru Parlamentul european? Mi-e greu sa cred ca s-a asteptat ca Basescu sa vina la sedinta doar pentru a ura succes candidatilor, din moment ce toata lumea stie ca presedintele vrea sa se implice in campania electorala pentru a sprijini PD, partid pe care l-a condus si de care se simte inca puternic legat. De altfel, chiar Mircea Geoana a declarat ca referendumul pentru alegeri uninominale nu e altceva decat legalizarea acestei implicari! Daca va lua acasa caseta cu inregistrarea acelei reuniuni a PSD, Mircea Geoana ar putea observa usor ca vocea sa s-a schimbat imediat dupa sosirea lui Traian Basescu. Incepuse sa semene cu Victor Ponta, atunci cand organiza intalnirile lui Nastase cu tineretul partidului! Cineva care ar fi cunoscut doar de la radio realitatea politica din Romania, i-ar fi putut spune senin liderului PSD: "Bine v-am gasit, dle Boc"!
Sunt convins ca absolut toti cei care au vazut lansarea, la televizor sau in sala, asteptau cu sufletul la gura momentul in care Basescu isi va da in petec. Cu exceptia lui Mircea Geoana, care, dupa esecul ultimei motiuni de cenzura, spera sa demonstreze colegilor din partid ca se bate pe burta cu Traian Basescu si numai indisciplina unora l-a impiedicat sa devina prim-ministru! De aceea a fost surprins cand, intr-un discurs perfect articulat, dupa pasajele de captare a bunavointei auditoriului, Basescu a lovit magistral: Iliescu si minerii, Hrebenciuc si jocurile de culise, Nastase si Parchetul. In sala s-au auzit fluieraturi contra lui Basescu si scandarea numelui lui Iliescu. Pana sa se dumireasca dl Geoana, Traian Basescu ajunsese deja la Cotroceni!
Si astfel, in loc sa redea lansarea candidatilor PSD pentru alegerile europene, stirile din acea seara au consemnat doar umilirea social-democratilor. In mod sigur, sutele de delegati prezenti la acea lansare au plecat spre casa cu capul plecat, umiliti chiar de gafa presedintelui lor. Dar, la prima carciuma intalnita in cale, in fata unei halbe cu bere, si-au varsat focul. Nu sunt sigur ca dl. Geoana ar vrea sa stie ce au discutat acei oameni, care constituie - nu-i asa? - baza celui mai mare partid din Romania!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.