Cea mai importanta banca de economii din Europa, La Caixa, si-a deschis sucursala in Romania, la Bucuresti. Cu aceasta ocazie directorul executiv al fundatiei, Jose F. De Conrado, a inaugurat ieri o expozitie cu arta contemporana spaniola la Muzeul N
Cea mai importanta banca de economii din Europa, La Caixa, si-a deschis sucursala in Romania, la Bucuresti. Cu aceasta ocazie directorul executiv al fundatiei, Jose F. De Conrado, a inaugurat ieri o expozitie cu arta contemporana spaniola la Muzeul National de Arta al Romaniei. De-a lungul a doua deceni, colectia a reunit unul dintre fondurile de referinta ale artei contemporane din Spania, format din mai mult de 700 de piese. In cadrul expozitiei din Bucuresti au fost prezentate opere ale lui Antoni Tapies, Jorge Oteiza, Antonio Saura si Martin Chirino. A treia entitate financiara din Spania, La Caixa are 12 milioane de clienti, fiind formata din mai mult de 5.200 de agentii, destinand 400 de milioane de euro pentru a satisface necesitatile societatii actuale. Familiile care se confrunta cu saracia, tinerii, emigrantii si persoanele care intampina greutati pentru gasirea unui loc de munca reprezinta o parte a beneficiarilor activitatilor sociale ale Fundatiei La Caixa. Printre alte directii ale activitatilor fundatiei se numara protectia mediului inconjurator, sustinerea educatiei si promovarea culturii si a cunoasterii ca instrumente de dezvoltare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.