Compania Aroma Espresso Bar din Israel va dezvolta o retea de cafenele in Europa, sub marca Marrone Rosso, prima unitate urmand sa fie inaugurata in perioada imediat urmatoare la Constanta, unde va investi circa doua milioane euro, relateaza publicatia israeliana Globes, citand surse din piata.
Cafeneaua din Constanta va fi operata de un francizor roman, care va detine jumatate din actiuni, spune Globes.
Planurile de extindere ale lantului Marrone Rosso vizeaza, de asemenea, lansarea pe inca patru piete din regiune in urmatoarele 18 luni, toate cafenelele urmand sa fie operate in regim de franciza.
Aroma a decis sa nu utilizeze propriul brand pentru cafenelele din Europa, pentru ca este un nume comun pentru astfel de unitati pe intreg continentul. De asemenea, un lant britanic cu acelasi nume a dat faliment, ceea ce ar afecta activitatea firmei.
Compania a fost fondata in anul 1994 si detine 79 de cafenele in Israel si opereaza, de asemenea, doua unitati si in afara tarii, una la New York, iar cealalta la Toronto.
Aroma Expresso Bar are in vedere deschiderea a unei noi cafenele in New York si de asemenea, extinderea productiei prin deschiderea unei noi fabrici de gem in localitatea israeliana Emek Ha'Ela. Compaia mai detine fabrici de productie a cafelei, a sosurilor si a produselor de patiserie.