Au inceput sa apara reactii la scandalul Britney Spears, care arata ca acesta nu este un caz singular, ci o forma de derapaj comuna in lumea showbiznisului.Cu tot scandalul, Britney Spears e mai
cunoscuta ca oricind Explozia de reactii la dezastrul care a devenit in ultima perioada viata lui Britney Spears, felul in care atit publicul, cit si presa alimenteaza foamea multimii de drama si de spectacol si faptul ca celebritatea iti poate transforma viata intr-un adevarat circ au determinat mai multe publicatii, inclusiv citeva din Romania, sa ia atitudine fata de aceasta situatie jenanta. „The Times" a intervenit cu un material amplu, subintitulat „Nu te teme, Britney Spears. Chiar daca prabusirea din viata ta personala ar putea continua sa influenteze lansarea ultimului tau album, destul de bun, nu esti singura. De fapt, lumea pop este plina de astfel de lectii, unele dintre ele chiar fericite". Michael Jackson, David Bowie, Bob Dylan, Ron Wood, George Michael, Whitney Houston, Paul McCartney sau Madonna sint doar citeva nume care au trait din plin experienta ratarii si care s-au redresat pe parcurs, recistigind, pas cu pas, binemeritata celebritate. In anii ’70, David Bowie era in plina ascensiune, desi avea din ce in ce mai multa nevoie de cocaina si dezvoltase obsesia unei vizite extraterestre inevitabile, ajungind sa-si pastreze urina in frigider ca nu cumva sa fie folosita de vrajitori pentru a-l fermeca. Faptul ca nimic din toate astea nu s-a reflectat pe scena sau in calitatea muzicii sale l-a mentinut la suprafata in tot acest timp. Un alt moment critic pentru imaginea lui a fost pe 2 mai 1976, cind a aparut la Victoria Station intr-o limuzina care apartinuse unui anume dictator argentinian asasinat, intimpinindu-si fanii cu un scurt salut nazi. Pe NME a aparut fotografia cu el in acea ipostaza si comentariul „Heil si la revedere". Crize mistice a avut si Bob Dylan in 1979, cind l-a gasit pe Dumnezeu si a lansat doua dintre cele mai slabe albume ale sale, „Slow Train Coming" (1979) si „Saved" (1980). John Lennon l-a numit un „tradator al poporului sau evreu", dar Dylan sustinea in continuare ca a simtit o prezenta in camera care nu putea fi altcineva decit Isus. S-a scuturat la timp de noua sa crestinatate, astfel incit, in 1983, cinta „Cine a zis ca sint crestin? Ca si Gandhi, sint crestin, sint evreu, sint musulman, sint hindus, sint un umanist". Si publicul l-a iubit din nou.

Rolling Stones au devenit notorii pentru felul haotic in care au amestecat drogurile cu muzica. Iar Ron Wood a pus in acest amestec mai multe substante decit oricine altcineva, transformindu-l in otrava. „Care este cea mai mare cantitate de cocaina e care mi-o poti livra in 24 de ore?", ii intreba Wood pe dealeri cind cumpara droguri prin anii ’80. George Michael nu pare genul implicat in dezastre personale care sa-i distruga cariera. A fost arestat ca a adormit la volan sau ca a intrat in alta masina pentru ca fumase canabis si alte maruntisuri. Dar in 1998 a fost prins in mijlocul unui scandal penibil si intr-o oarecare masura absurd. Cind iesea dintr-o toaleta publica din Los Angeles, Michael a vazut un strain care se masturba si a inceput sa faca acelasi lucru. Strainul era un politist sub acoperire care l-a arestat pentru comportament obscen si a facut public incidentul.

Distrus de „dragostea" pentru copii Pe Michael Jackson, faptul ca cea mai populara vedeta din lume nu poate avea absolut tot ce-si doreste l-a scos din minti si l-a impins pe marginea prapastiei. Acum traieste intr-o casa inchiriata in Las Vegas, ruinat de scandal, dupa ce a fost gasit nevinovat in procesul de molestare infantila in 2005. Dupa proces si-a petrecut cea mai mare parte a timpului calatorind prin lume, adesea surprins in ipostaze cel putin ciudate, cerind mii de dolari pentru un autograf in Japonia sau intr-o toaleta de femei in Dubai. A intrat in cadere libera inca din 1992, cind a devenit putin prea apropiat de „cel mai bun prieten al sau", Jordy Chandler, in virsta de 12 ani.

Pentru detalii despre vietile starurilor pop, accesati www.cotidianul.ro/select