Furnizorul de gaze naturale E.ON Gaz Romania a cumparat gaze naturale in valoare de 660 de milioane de lei (197,6 milioane euro) pentru perioada de iarna, au anuntat ieri oficialii companiei, citati de Mediafax. Furnizorul va investi acesti bani pent
Furnizorul de gaze naturale E.ON Gaz Romania a cumparat gaze naturale in valoare de 660 de milioane de lei (197,6 milioane euro) pentru perioada de iarna, au anuntat ieri oficialii companiei, citati de Mediafax. Furnizorul va investi acesti bani pentru achizitia unei cantitati de gaze naturale de aproape un miliard de metri cubi, inmagazinate in depozite subterane. E.ON Gaz Romania a realizat aceasta achizitie deoarece anticipeaza o cerere mai mare de gaze naturale decat volumele disponibile din productia curenta, se arata in acelasi comunicat al companiei. La sfarsitul lunii septembrie, E.ON Gaz Romania avea inmagazinate aproape un miliard de metri cubi de gaze naturale.
Compania a fost infiintata in urma separarii activitatii de furnizare si distributie ale E.ON Gaz Romania, fosta Distrigaz Nord, preluata de grupul german E.ON in 2005. Ce-a de-a doua companie rezultata in urma operatiunii este E.ON Gaz Distributie, specializata in distributia gazelor naturale. Valoarea in euro a gazelor cumparate de E.ON Gaz a fost calculata la un curs de 3,3402 lei pentru un euro, anuntat de Banca Nationala a Romaniei pentru 29 octombrie. (M. T.)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.