Adrian Mutu sustine ca Dobrin este cel mai mare fotbalist al Romaniei, care a inventat spectacolul inaintea lui Ronaldinho.

Adrian Mutu a lipsit de la inmormintarea mentorului sau, Nicolae Dobrin, dar i-a adus un omagiu intr-un interviu acordat prestigiosului „Gazzetta dello Sport". Intrebat „dintre tine si Hagi, care este cel mai mare jucator din istoria fotbalului romanesc?", Mutu a raspuns: „Cel mai bun a fost Nicolae Dobrin, maestrul meu. A murit vineri de cancer la plamini. Avea 60 de ani. Fotbalul spectacol nu l-a inventat Ronaldinho, ci Dobrin cu 30 de ani inainte. In anii '70 il dorea toata lumea, chiar si Real Madrid. Dar regimul comunist condus de Ceausescu nu i-a permis sa paraseasca Romania. Dobrin s-a nascut la Calinesti, la fel ca mine, si a fost primul meu antrenor. Mi-a spus: «Driblezi frumos, dar trebuie sa folosesti mai mult talpa piciorului». M-a invatat multe".

Mutu vorbeste si despre reality show-ul al carui protagonist este, povestind ca isi face singur cumparaturile, preferind iaurtul si brinza. Jurnalistii italieni au testat veridicitatea declaratiilor, dar Mutu a trecut testul, cunoscind pretul piinii in supermarketurile din Florenta. Atacantul Fiorentinei vrea sa uite de perioada cu „femei, discoteci si bani" si sa cistige un trofeu cu Fiorentina, chiar daca nu el va fi golgheterul echipei. Totusi, romanul a admis ca ar putea sa fie din nou jucatorul anului in Italia, desi se bate cu nume ca Ibrahimovici, Kaka, Totti sau Del Piero. (V.D.)