Vasile Dincu declanseaza un atac dur la adresa principalilor adversari ai Grupului de la Cluj in interiorul PSD: Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc.Geoana este aparat din umbra de Dincu
in conflictul cu Iliescu Vasile Dincu a lansat un atac extrem de virulent impotriva lui Ion Iliescu, a lui Viorel Hrebenciuc si a opozantilor lui Mircea Geoana. Intr-un interviu publicat ieri in „Gazeta de Cluj", fostul vicepresedinte al PSD a spus ca „trebuie eliminate javrele batrine pentru care partidul este doar o cirpa de sters pe picioare" si ca lui, personal, „ii este rusine de situatia actuala a partidului". „Mircea Geoana a suferit la motiune un esec grav, intreaga conducere este intr-o situatie jenanta, o situatie fara precedent in viata politica romaneasca. Mi-e rusine mie, ca vicepresedinte demisionat, de situatia actualei conduceri. Am avut dreptate in cele mai negre preziceri ale mele, desi as fi vrut sa fie distopii fanteziste", sustine Dincu in interviul citat. Liderul Grupului de la Cluj arata ca Mircea Geoana trebuie sa faca reforma „cu bisturiul in PSD": „Ce poate face Mircea Geoana si colegii vicepresedinti? Curatenie rapida si reforma. Trebuie sa eliminam paralelismele de autoritate si toate formele de leadership artificial. Trebuie pastrati batrinii intelepti, dar eliminate javrele batrine pentru care partidul este doar o cirpa de sters pe picioare. Trebuie sa terminam urgent cu resturile bolsevice si cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim". „Daca nimic din toate acestea nu se va intimpla, atunci presedintia si legitimitatea actualei echipe se vor pune in discutie", avertizeaza fostul vicepresedinte al PSD, aratind astfel ca si clujenii iau in calcul oportunitatea unui Congres pentru schimbarea conducerii partidului.

Totusi, Grupul de la Cluj nu ii mai acorda lui Mircea Geoana un vot de incredere neconditionat. Intrebat daca l-ar mai sustine inca o data pe Geoana pentru functia de presedinte al PSD, Dincu a raspuns: „Depinde de alternativa. Nimeni nu este valoros in sine, in viata politica, electoratul judeca mereu prin comparatie. Mircea Geoana nu este prostanac, intelege sigur ce are de facut. N-o sa inteleg niciodata de ce face tot ceea ce il fragilizeaza, pe el si partidul, de ce nu grabeste reforma si schimbarea oamenilor".

Intr-o declaratie pentru Cotidianul, Vasile Dincu sustine ca nu s-a referit la Ion Iliescu. „N-am vorbit de Ion Iliescu. N-are rost sa vorbim de Iliescu. Nu e util…" Dincu mai spune ca nu s-a referit neaparat la virsta javrelor. „Cuvintul principal acolo e javra, nu batrin". El n-a dorit sa ofere nume, insa intrebat daca sint multe javre in PSD, a afirmat: „Nu sint multe, dar au o mare eficienta. Nu pot sa vorbesc acum, ca sint in masina cu Mircea Geoana. E linga mine, mergem la o lansare…".

Mircea Geoana a fost ieri prezent la Cluj pentru actiuni electorale. Pina la ora inchiderii editiei, presedintele PSD n-a dorit sa ofere nici un fel de replica. Desi am incercat sa-i contactam, liderii PSD Viorel Hrebenciuc si Ion Iliescu nu au putut fi gasiti.

Declaratiile complete ale lui Vasile Dincu, pe www.cotidianul.ro/select