Populatia ar putea plati anul viitor un pret mai mare pentru gazul furnizat daca barilul de petrol isi va continua cresterea pe plan international. “In aceste conditii, o majorare a tarifului gazului se produce intr-o jumatate de an, insa nu p
Populatia ar putea plati anul viitor un pret mai mare pentru gazul furnizat daca barilul de petrol isi va continua cresterea pe plan international. “In aceste conditii, o majorare a tarifului gazului se produce intr-o jumatate de an, insa nu pot face nici o estimare in acest sens. Pretul gazului creste direct proportional cu cel al petrolului si numai daca aceasta cotatie este mentinuta definitiv”, a declarat, ieri, Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud - companie controlata de Gaz de France. Ieri, pretul titeiului de referinta pe piata americana a depasit 92 dolari/baril, dupa ce, in urma cu doua zile, fusese atins un nivel-record de peste 93 de dolari. Preturile petrolului au crescut cu peste 30% la jumatatea lunii august, mai ales pe fondul temerilor privind stocurile de titei pentru sezonul rece.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.