Soarta procurorului Marian Sintion este pecetluita la Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Ministrul Cristian David  a solicitat ca in sedinta de astazi a sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii sa fie luata in discutie cererea sa de incetare a detasarii magistratului la MIRA.


Informatiile noastre, obtinute din randul a tot mai multi ofiteri ai MIRA oripilati de filajul facut asupra procurorului Marian Sintion, ne-au fost confirmate de catre CSM. Astfel, procurorul Nicolae Dan Chiujdea, vicepresedinte al Consiliului, ne-a declarat ca "intr-adevar exista aceasta cerere a ministrului Internelor de incetare a detasarii pentru domnul procuror Marian Sintion".


POZITIE. In cursul zilei de ieri, o singura structura a MIRA a negat, ferm, amestecul in filarea descoperita in flagrant de Jurnalul National. "Inspectoratul General al Politiei de Frontiera nu a solicitat, respectiv nu a desfasurat actiunea de supraveghere operativa la care ati facut referire in articolele publicate de cotidianul dvs. Totodata, structurile Politiei de Frontiera Romane nu au in dotare autoturisme marcile Skoda Octavia si Ford Focus, iar in evidentele institutiei noastre nu figureaza nici un autovehicul cu numerele de inmatriculare la care faceti referire in solicitare", se arata in raspunsul Biroului e Presa al IGPF. Inca o structura a MIRA ne-a trimis totusi, in virtutea legii accesului liber la informatii, o pozitie, si anume Directia Generala Anticoruptie. Dar magistratul Irinel Paun, seful acestei directii, ne-a trimis pentru rezolvarea solicitarii noastre la minister. In rest, atat MIRA, cat si IGP, DGIPI si Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate au pastrat aceeasi "omerta".  


ORGOLIOSUL. In acelasi timp, ministrul Cristian David n-a spus nici pas, ci doar a urzit mazilirea procurorului Marian Sintion. Dupa ce in articolul de ieri am aratat ca filorii sunt ai Internelor, ministrul ne-a lasat astfel sa vedem ca stia de filaj, ba chiar a fost cel care a dat voie filorilor sa se desfasoare. Acum ar putea veni cu argumente puerile ca magistratul era incadrat in MIRA pe postul de consilier 1 al serviciului secret, dar asta nu va mai spala rusinea de a fi girat o actiune de politie politica. Tocmai de aceea, ministrul Cristian David nu mai are ce cauta in functia aceasta si-i solicitam demisia!


LISTA. In ultima perioada, Marian Sintion a venit cu propuneri de transformare masiva a MIRA si a cerut ca un numar de 32 de chestori sa fie verificati daca sunt vinovati de fapte penale in timpul Revolutiei si mineriadelor, precum si de fapte penale de coruptie. Totodata, a trimis aceasta lista la CNSAS, pentru a se vedea daca vreunul dintre cei aflati pe aceasta au fost ofiteri de securitate, colaboratori ai Securitatii si au savarsit politie politica. In acelasi timp, procurorul Marian Sintion a cerut verificarea in arhivele MIRA daca dintre cei de pe lista au avut functii politice in PCR si UTC.  

a— Cititi si: a€¢ Filorii sunt de la Interne   a— Omerta, in cazul "Filaj la procuror" a— Filaj la procuror