Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) ne-a semnalat insa ca aceasta cladire din piatra in stil romanesc care purta pe vremuri insemnele regale ale lui Carol al II-lea este in curs de demolare. OAR ne-a trimis la redactie un set de fotografii "in spe
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) ne-a semnalat insa ca aceasta cladire din piatra in stil romanesc care purta pe vremuri insemnele regale ale lui Carol al II-lea este in curs de demolare. OAR ne-a trimis la redactie un set de fotografii "in speranta ca acest act barbar poate fi oprit pana nu este prea tarziu". Gara Regala, situata la cateva zeci de metri departare de statia principala din Sinaia, a fost construita dupa planurile arhitectului Duiliu Marcu in anul 1939. In fata garii este o piata mare, corespunzatoare primirilor la nivel de sefi de stat. In salonul central se gasea o pictura murala (5,50 x 5,50 metri) reprezentand o vanatoare domneasca de mistreti, cu 8 personaje calare, in marime naturala, inscriptionata in limba latina: Basarab Voievod secol XIV. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.