Piata valutara a fost ieri calma, speculatorii aflandu-se in expectativa, inainte de deciziile pe care le vor lua astazi BNR si Rezerva Federala americana in privinta politicilor lor monetare. Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,4333 lei, fata
Piata valutara a fost ieri calma, speculatorii aflandu-se in expectativa, inainte de deciziile pe care le vor lua astazi BNR si Rezerva Federala americana in privinta politicilor lor monetare. Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,4333 lei, fata de 3,402 lei, acum doua zile, culoarul de fluctuatie al tranzactiilor fiind unul foarte ingust, 3,3410 - 3,3460 lei, piata fiind "facuta" de ordinele comerciantilor. Piata s-a deschis la 3,34 - 3,3430 lei, valori apropiate de cele de la inchiderea de luni, maximul sedintei fiind de 3,3450 - 3,3480 lei. "Piata a fost foarte calma, la fel ca si celelalte din zona, speculatorii asteptand in cazul celorlalte monede emergente intalnirea Rezervei Federale, iar pe plan intern pe cea a BNR, unde urmeaza sa fie discutate valorile dobanzii de politica monetara. Daca in cazul Fed este anticipata o noua taiere a dobanzii, dupa aceea din septembrie, cand dobanda a coborat de la 5,25 la 4,75%, in cazul BNR se anticipeaza o majorare, necesara pentru a frana evolutia ascendenta a inflatiei, din ultimele trei luni.
O crestere a dobanzii romanesti de un sfert de punct procentual va avea darul de a fi doar un semnal, nu un motiv de apreciere a leului. O crestere de jumatate de punct procentual, de la 7 la 7,50%, ar avea insa un efect rapid asupra cursurilor". In aceste conditii dobanzile interbancare overnight si one week s-au mentinut in culoarul 7 - 8%. Pe pietele internationale paritatea euro/dolar s-a mentinut peste pragul de 1,44 dolari, minimul fiind de 1,4376 iar maximul de 1,4436 dolari, valori care s-au aflat sub recordul de luni, de 1,4476 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.