Compania implineste doi ani in Romania peste doua luni, iar anul acesta a atras 1,7 milioane de clienti.

Compania Cosmote Romania a anuntat ieri ca a depasit trei milioane de clienti. In luna iunie, dupa 18 luni pe piata romaneasca
Compania implineste doi ani in Romania peste doua luni, iar anul acesta a atras 1,7 milioane de clienti.

Compania Cosmote Romania a anuntat ieri ca a depasit trei milioane de clienti. In luna iunie, dupa 18 luni pe piata romaneasca, operatorul ajunsese la aproximativ 2,2 milioane de clienti, avind o cota de piata de 11,4%. Dintre acestia, peste 900.000 au venit la Cosmote in primul semestru al acestui an. Acest lucru inseamna ca, in acest an, pina in prezent, compania a adunat circa 1,7 milioane de clienti.

Cosmote acopera, momentan, 97% din populatie si 85% din teritoriu. In primul semestru al acestui an, veniturile companiei au crescut cu circa 354%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pina la 63,6 milioane de euro. La sfirsitul lunii iunie, compania a raportat o reducere cu peste jumatate a pierderilor nete, pina la 20,7 milioane de euro.

Conform Cosmote, venitul mediu pe cap de utilizator (atit abonamente, cit si cartele preplatite) ajunsese la 6,3 euro, iar veniturile operationale ale grupului Cosmote, din care face parte compania, au fost de 1,4 miliarde de euro, cu 37,5% mai mari decit in aceeasi perioada a anului trecut. Grupul Cosmote este prezent pe pietele din Grecia, Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania. Grupul avea, la sfirsitul lunii iunie, 13,1 milioane de clienti si estimeaza sa depaseasca pragul de 15 milioane de clienti in anul 2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.