"Declaratiile procurorului gene­ral la adresa judecatorilor repre­zinta o manifestare specifica unui stat politienesc, cu scopul de a inti­mida judecatorii si care urmareste sa consolideze puterea procuroriÂ

"Declaratiile procurorului gene­ral la adresa judecatorilor repre­zinta o manifestare specifica unui stat politienesc, cu scopul de a inti­mida judecatorii si care urmareste sa consolideze puterea procurori­lor", a precizat liderul PC, Dan Voi­cu­lescu, referindu-se la comentariile Codrutei Kovesi la adresa jude­catorilor pe tema restituirii unor dosare din instante.  Pericol. Dan Voiculescu a atras atentia ca declaratiile procu­rorului general ridica "cu atat mai mult semne de intrebare" cu cat acesta "are o experienta profesio­nala fragila". "In sistemul de justi­tie din acest moment se pare ca singura calitate pe care trebuie sa o aiba un magistrat pentru a-i pu­tea evalua pe judecatori este susti­nerea sefului statului. Iar procu­rorul general, dupa cum stim, are din plin aceasta calitate", a adaugat presedintele PC. Potrivit lui Dan Voiculescu, declaratiile Codrutei Kovesi arata ca sistemul de justitie este "in pericol" si ca "ne indreptam spre un sistem de tip politienesc, in care procurorii au devenit cei care fac legea si impart dreptatea prezidentiala in direct".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.