Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare confirma faptul ca Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, indeplineste conditiile privind admiterea la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.
Atestatul CNVM a fost emis la sfarsitul saptamanii trecute si publicat in buletinul Comisiei.
Avocatul coordonator al procesului de listare, ┼×tefan Damian, declarase in luna septembrie, pentru The Money Channel, ca Erste Bank s-ar putea lista la Bursa de Valori Bucuresti, a treia piata de tranzactionare dupa Viena si Praga, pana la inceputul lunii decembrie prin modalitatea passporting-ului. Damian a precizat ca nu va fi necesara publicarea unui prospect sau a majorarii de capital social si spera ca listarea sa inceapa pana la inceputul lunii decembrie.
Pentru ca Erste Bank sa fie listata la Bucuresti trebuie realizate unele modificari la Codul Bursei si cel al Depozitarului Central.
Directorul General al Bursei, Stere Farmache, a declarat pentru The Money Channel ca aceste modificari sunt aproape finalizate si urmeaza sa fie aprobate de catre CNVM.
Acestea se refera la renuntarea la prevalidare, imprumutul de actiuni si contul agregat in cazul Codului Depozitarului Central.
In ceea ce priveste Codul Bursei de Valori Bucuresti, modificarile vor viza institutia market maker-ului si se vor aduce precizari in ceea ce priveste raportarile financiare.