Comisia Europeana (CE) va lua o decizie privind aplicarea clauzei de salvgardare in agricultura, pentru Romania, cel mai probabil la 27 noiembrie, a declarat, ieri, comisarul european Leonard Orban. „Decizia CE va fi bazata 100% pe realitatea
Comisia Europeana (CE) va lua o decizie privind aplicarea clauzei de salvgardare in agricultura, pentru Romania, cel mai probabil la 27 noiembrie, a declarat, ieri, comisarul european Leonard Orban. „Decizia CE va fi bazata 100% pe realitatea din teren. Daca sistemele informatice vor fi operationale, daca Romania va indeplini conditiile cerute, decizia va fi pozitiva. Daca nu, nu (...) Cel mai probabil o decizie va fi luata in colegiul CE din 27 noiembrie“, a afirmat Orban, citat de Mediafax. „Comunitatea europeana este o casa unde se aplica niste reguli. Ele pot fi influentate inainte de elaborarea si adoptarea lor, dar in momentul in care exista regulile, nu exista flexibilitate, ele trebuie respectate“, a spus Orban. El a adaugat ca exista intreaga disponibilitate a comisarului european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, pentru a sprijini Romania, nu numai in evitarea aplicarii clauzei de salvgardare, dar si in demersurile viitoare ale Romaniei. Orban s-a intalnit, ieri, cu ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, una dintre temele dis cutiei fiind clauza de salvgardare. Alte subiecte abordate de cei doi oficiali au fost sistemul sanitar-veterinar si fondurile pentru dezvoltare rurala. Romania trebuie sa rezolve deficientele de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pana la 9 noiembrie si sa trimita CE o scrisoare unde este prezentata situatia APIA. Dupa primirea scrisorii, Comisia va face o analiza tehnica, iar ulterior va lua o decizie privind introducerea clauzei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.