Inchisorile secrete ale CIA continua sa produca discutii aprinse. Daca in Europa sunt controversate, in SUA sunt considerate a€žlegale si pretioase". Directorul CIA, Michael Hayden, a aparat marti programele agentiei americane de informatii
Inchisorile secrete ale CIA continua sa produca discutii aprinse. Daca in Europa sunt controversate, in SUA sunt considerate a€žlegale si pretioase". Directorul CIA, Michael Hayden, a aparat marti programele agentiei americane de informatii privind transferarea detinutilor suspectati de terorism spre inchisori secrete din tari care acorda mai putina importanta metodelor de interogare, relateaza AFP. METODE SPECIALE. Directorul CIA a indicat ca una dintre principalele prioritati ale sale, de la preluarea conducerii agentiei de informatii in mai 2006, a fost clarificarea metodelor de interogare. "Programele noastre sunt pe cat de legale pe atat de pretioase", a declarat Hayden, in cadrul unui discurs sustinut la "Chicago Council on Global Affairs", dar a recunoscut ca acestea sunt "foarte controversate. Este vorba despre programe limitate, de operatiuni efectuate cu atentie", a adaugat el, subliniind ca mai putin de o treime dintre detinuti "au fost supusi la metode speciale de interogare". El a precizat ca CIA a avut discutii intense cu Congresul si cu secretarul pentru Justitie, pentru a determina limitele legale ale acestor metode si a se asigura ca nu sunt incalcate."Atunci cand efectuam interogatorii, exista agenti (prezenti) care sunt responsabili doar cu integritatea fizica si sanatatea detinutului si au autoritatea de a pune capat a ceea ce se intampla", a explicat Hayden.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.