Femeile care nasc prin cezariana isi asuma un risc de doua ori mai mare de a suferi complicatii decat cele care nasc natural. In plus, se pare ca femeile care aleg calea mai usoara de a aduce pe lume un copil ii pun si bebelusului sanatat


Femeile care nasc prin cezariana isi asuma un risc de doua ori mai mare de a suferi complicatii decat cele care nasc natural. In plus, se pare ca femeile care aleg calea mai usoara de a aduce pe lume un copil ii pun si bebelusului sanatatea in pericol. Acestea sunt rezultatele unui studiu amplu, realizat de o echipa de cercetatori de la Oxford. Studiul a luat in calcul 97.000 de nasteri din mai multe tari din America Latina. Numarul infectiilor in urma unei nasteri prin cezariana este mai mare decat in cazul femeilor care nasc normal. Iar bebelusii care se nasc prin cezariana prezinta un risc cu 70% mai mare de a deceda inainte de externare decat cei nascuti natural.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.