21 de specialisti oncologi de reputatie internationala au emis noi recomandari cu privire la stilul de viata in scopul prevenirii cancerului. Printre cele mai mari pericole se numara carnea rosie, carnea procesata si alcoolul. Expertii de la World Cancer Research Fund, o organizatie nonguvernamentala internationala pentru prevenirea cancerului, au analizat peste 7.000 de studii pe problema cancerului si alimentatiei. Pentru a preveni riscul de cancer, ei recomanda un consum de 500 de grame de carne rosie saptamanal si interzic consumul de carne procesata: sunca, bacon, pastrama de vaca, salam sau crenvursti. In ce priveste alcoolul, specialistii nu au stabilit o cantitate-limita, ci recomanda un consum moderat. Pentru a ne proteja impotriva riscului de cancer, fiecare dintre noi trebuie sa isi mentina supletea si sa aiba un indice de masa corporala situat intre 18,5 si 25. "Cancerul nu are legatura cu soarta, ci cu o serie de factori de risc. Putem reduce aceste riscuri prin corectarea stilului de viata", a declarat pentru BBC profesorul Martin Wiseman, unul dintre autorii recomandarilor. Peste trei din cele zece milioane de cazuri de cancer diagnosticate anual in lume ar putea fi prevenite respectand aceste recomandari, mai spune profesorul Wiseman.