Trei focare de turbare depistate de autoritatile sanitar-veterinare din judetul Constanta sunt motivul instituirii carantinei de gradul III in satele Gradina, Cheia si Ramnic. Localnicii au gasit in apropierea satelor mai multe vulpi moarte, apoi au
Trei focare de turbare depistate de autoritatile sanitar-veterinare din judetul Constanta sunt motivul instituirii carantinei de gradul III in satele Gradina, Cheia si Ramnic. Localnicii au gasit in apropierea satelor mai multe vulpi moarte, apoi au alertat medicul veterinar din zona. Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dr. Grigore Mertoiu, la trei dintre vulpi s-a efectuat testul rapid pentru depistarea rabiei, care a iesit pozitiv, insa celelalte doua vulpi erau in stare avansata de degradare, motiv pentru care trebuie efectuate testele clasice, al caror rezultat va fi gata in doua saptamani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.