O biserica germana veche de 750 de ani a ajuns marti la destinatie, dupa o calatorie spectaculoasa de 12 kilometri parcursi in opt zile, relateaza AFP, citat de Rompres.   Biserica din piatra, inalta de 20 de metri si lata de 14,

O biserica germana veche de 750 de ani a ajuns marti la destinatie, dupa o calatorie spectaculoasa de 12 kilometri parcursi in opt zile, relateaza AFP, citat de Rompres.   Biserica din piatra, inalta de 20 de metri si lata de 14,5 metri, cu o greutate de 660 de tone, a fost mutata de la Heuersdorf, la sud de Leipzig (est), la Borna pentru a lasa loc liber unor lucrari de extragere a lignitului de catre societatea miniera Mibrag.   "Transportul s-a derulat fara incidente", a declarat Regina Messinger, care a condus operatiunea.   Separat de fundatie, edificiul a fost plasat pe platforme rulante pentru un periplu care a inclus traversarea a doua rauri si trecerea printre doua case cu o marja de manevra de patru centimetri.   Circa 200 de persoane au fost mobilizate in acest proiect care a costat 3 milioane de euro.   Dupa ani de lupta juridica, si cei 59 de locuitori din Heuersdorf au fost obligati sa-si faca bagajele pentru a se muta in sate vecine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.