Un grup criminal organizat constituit pe raza mun. Pitesti, specializat in operatiuni de contrafacere a cardurilor bancare, a fost destructurat de  politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea procurorilo
Un grup criminal organizat constituit pe raza mun. Pitesti, specializat in operatiuni de contrafacere a cardurilor bancare, a fost destructurat de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arges.
Astfel, la data de 30.10.2007, politistii au organizat o ampla actiune, in cadrul careia au fost efectuate 9 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Pitesti si a com. Oarja, jud. Arges, fiind retinuti, totodata, si principalii suspecti in acest caz.
Din datele anchetei a rezultat faptul ca membrii grupului infractional au confectionat dispozitive de tip "skimming" si le-au montat pe ATM-uri din tara si din strainatate (Turcia), au falsificat si pus in circulatie instrumente de plata electronica si au efectuat operatiuni financiare frauduloase, respectiv retrageri de numerar, cauzand un prejudiciu estimat la 30.000 RON mai multor cetateni romani si straini.
Membrii grupului aveau roluri bine determinate si ierarhizate, respectiv doi dintre ei erau liderii grupului, coordonand si finantand activitatea infractionala, alti doi confectionau dispozitivele de copiere, iar ceilalti falsificau si puneau in circulatie instrumentele de plata.
In urma descinderilor au fost prinsi liderii grupului, respectiv M. Virgil, de 36 ani, cercetat si in anul 2006 pentru infractiuni informatice si V. Gheorghe, de 34 ani, ambii domiciliati Pitesti, precum si ceilalti membrii ai gruparii - M. Marius, de 20 ani, G. Richard, de 20 ani, D. George, de 21ani - cunoscut cu antecedente penale pentru infractiuni similare, C. Ionut, de 20 ani, toti din Pitesti, si A. Virgil, de 28 ani, din com. Oarja, jud. Arges.
De asemenea au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor mai multe obiecte si inscrisuri ce constituie mijloace de proba si care au servit la savarsirea de infractiuni, astfel: 3 unitati centrale PC, 3 laptopuri, 7 hard-disk-uri, 543 CD-uri, 15 telefoane mobile, 2 dispozitive de tip skimmer, 21 memory stick, 1 pistol cu aer comprimat marca Baikal cal 4,5 mm, diverse materiale folosite la confectionarea dispozitivelor de copiat carduri, precum si suma de 5950 euro.
Pentru sase dintre suspecti, instanta de judecata a emis mandate arestare preventiva pe o perioada de 29 zile, pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art 7 din Legea 39/2003, art. 24, 25, 27, din Legea 365/2002.
Actiunea politistilor de la B.C.C.O. Pitesti a fost sprijinita de forte ale DPIR Arges si ale B.C.C.O. Prahova.
Cercetarile continua pentru documentarea si probarea intregii activitati infractionale a faptuitorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.