O tanara britanica in varsta de 23 de ani, aflata de sase ani in stare de coma, a inceput sa dea semne de revenire la viata, dupa ce i-a fost administrat un somnifer, in cadrul unui experiment.   Amy Pickard, care era tintuita la

O tanara britanica in varsta de 23 de ani, aflata de sase ani in stare de coma, a inceput sa dea semne de revenire la viata, dupa ce i-a fost administrat un somnifer, in cadrul unui experiment.   Amy Pickard, care era tintuita la pat din anul 2001, fara a putea respira singura, a fost inscrisa pe lista celor 360 de persoane care fac obiectul unui experiment la scara mondiala asupra efectelor secundare a somniferului Zolpidem, precizeaza EFE, citat de Rompres.  In aceasta ipostaza, ea este si protagonista unui documentar realizat de BBC, intitulat "The Waking Pill" ("pilula trezirii").   In urma administrarii acestui somnifer, ochii tinerei britanice au capatat stralucire si s-a putut chiar ridica in picioare. Si, dupa cum a relatat pentru presa locala Thelma Pickard, mama tinerei aflate in coma, care o viziteaza zilnic la Raphael Medical Centre din localitatea Tombridge (comitatul Kent), Amy poate respira in prezent fara a fi asistata de aparate, reactioneaza la mirosurile puternice ale unor alimente si are mult mai multa vioiciune in privire.   Efectele Zolpidem au fost descoperite pentru prima oara la un ciclist sud-african care a intrat in coma dupa ce a fost lovit de un camion, in anul 1994. La cinci ani de la producerea accidentului i s-a administrat acest somnifer pentru a-i induce o stare de somn, dar la aproximativ 25 de minute dupa luarea acestui medicament el s-a ridicat din pat si a pronuntat  cuvintele: "Buna, mama".   In cazul lui Amy, dupa doar patru saptamani de participare la experimentul cu Zolpidem, se constata importante progrese in starea sa, desi medicii au avertizat-o pe mama ca s-ar putea sa treaca luni in sir pentru a se putea vorbi cu adevarat de o recuperarea a starii ei vitale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.