Jarmila Loukotkova, eminenta scriitoare ceha, cunoscuta pentru numeroasele sale romane istorice a caror actiune se desfasoara in Franta medievala sau in antichitate, a decedat luni la varsta de 84 de ani, a anuntat editura sa, relateaza A


Jarmila Loukotkova, eminenta scriitoare ceha, cunoscuta pentru numeroasele sale romane istorice a caror actiune se desfasoara in Franta medievala sau in antichitate, a decedat luni la varsta de 84 de ani, a anuntat editura sa, relateaza AFP, citat de Rompres.

  Romanul sau cel mai cunoscut este "Navzdory basnik zpiva" (Si totusi, poetul canta), despre viata poetului francez François Villon (1431-1463).

  Jarmila Loukotkova, care a studiat franceza medievala la o scoala privata si apoi la Universitatea Carol din Praga, a tradus, de asemenea, in ceha mai multe poeme ale lui Villon.

  Ea a publicat circa 20 de romane, printre care "Neni rimskeho lidu" (Poporul roman nu mai exista) despre imparatul Nero si poetul Petronius, "Spartacus", despre celebrul gladiator, si "Buh ci Dabel" (Dumnezeu sau Diavol), despre Gilles de Laval, baron de Rais (sau de Retz) camarad al Ioanei d'Arc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.