Concertul aniversar al trupei, de pe scena Operei din Bucuresti, a avut priza buna la public, adunind peste 1.000 de fani.Solistul Eugen Nutescu si fostul saxofonist
Peto Zoltan Sala de concert a Operei Nationale de la Bucuresti s-a umplut luni seara cu peste 1.000 de fani ai trupei Kumm, biletele fiind epuizate la mijlocul saptaminii trecute. Jurnalistul Mircea Toma, maestrul de ceremonii al concertului aniversar „10 ani si 1.000 de chipuri", s-a adresat publicului in deschiderea evenimentului: „Sinteti exact 1.000 de chipuri, caci sala aceasta are 1.000 de locuri". In prima ora a concertului aniversar au cintat citiva prieteni ai formatiei: Zob, Travka, Ada Milea, Luna Amara, Timpuri Noi si The Mood. Artistii invitati au interpretat piese din repertoriul propriu si cite o melodie Kumm, Ada Milea fiind cea care a dezghetat atmosfera adaptind in stilul sau melodia trupei aniversate, „Bara bara gol gol" de pe albumul „Confuzz", din 2005. Membrii trupei Kumm s-au amuzat copios in loja in care au stat inainte de a urca pe scena, ascultind varianta Adei Milea pentru „Bara bara gol gol", mai ales la versurile: „Toate vechi si noua zece asculta/Sapte seri de cind mi-e limba rupta...pluta...ma scuzati". Cei peste 1.000 de oameni s-au ridicat in picioare, dansind abia pe ritmurile „Tantei" a trupei Timpuri Noi si s-au dezlantuit, desi incomodati de scaune si frustrati de lipsa berii si a tigarii, cind a inceput sa cinte Luna Amara.

Spectatorii i-au putut vedea pe cei de la Kumm in mai multe formule, avind in componenta si fosti membri ca Dan Byron (voce), Peto Zoltan (saxofon) si Keresztes Levente (bas). Fostul solist Dan Byron a fost aplaudat entuziast si felicitat cu numeroase „Bine, Byron", „Bravo, Dane", iar actualul saxofonist al trupei, Mihai Iordache, a ridicat sala in picioare in mai multe rinduri. Cei trei solisti, Dan Byron, Eugen Nutescu si Catalin Mocan au avut o vestimentatie foarte adecvata unui concert alternativ intr-o sala de opera, primul de acest gen din Romania: costum sau camasa cu cravata si pantaloni eleganti, la care au asortat tenisi Converse. Kumm a cintat cam o ora si jumatate, concertul incepind cu piesa „Butterfly" si incheindu-se cu ultima lor melodei, „Freeze", care poate fi descarcata gratuit de pe Internet, cadou pentru fanii trupei. Sala de spectacol a inceput sa semene cu un concert rock adevarat abia dupa ultima piesa, cind spectatorii, cu totii ridicati in picioare, au inceput sa aplaude citeva minute in sir trupa aniversata, care a revenit cu inca o melodie. Cei de la Kumm s-au intors de mai multe ori pe scena, in rafalele de aplauze ale spectatorilor, care au cintat chiar „La multi ani!" citeva minute bune.