Adrian Nastase a dezvaluit ieri ca a aflat din mai multe surse ca, dupa instalarea moratoriului in PSD, la o sedinta de partid la Timisoara, Ilie Sarbu ar fi sustinut excluderea sa si a lui Ion Iliescu din PSD. Sarbu neaga si ii ameninta cu sanctiuni
Adrian Nastase a dezvaluit ieri ca a aflat din mai multe surse ca, dupa instalarea moratoriului in PSD, la o sedinta de partid la Timisoara, Ilie Sarbu ar fi sustinut excluderea sa si a lui Ion Iliescu din PSD. Sarbu neaga si ii ameninta cu sanctiuni pe cei care recurg la astfel de intoxicari.


Potrivit lui Nastase, Sarbu ar fi vorbit despre excluderea sa si a lui Iliescu din PSD saptamana trecuta, desi partidul se afla in moratoriu dupa momentul Brasov, cand s-a incercat, fara succes, mazilirea lui Iliescu. "Nu m-a mirat faptul ca unii membri ai conducerii partidului nu respecta deciziile luate in legatura cu moratoriul stabilit pana dupa alegeri. Ca sa fie mai clar: pe mai multe cai am aflat ca Ilie Sarbu - un mare caracter - , la Timisoara, la sfarsitul saptamanii trecute, a afirmat, la o reuniune de partid, ca «daca ii dam afara pe Iliescu si Nastase, partidul urca imediat la 40%». Poate unii vor comenta aceasta afirmatie. Pentru mine insa, subiectul este definitiv inchis. In ceea ce-l priveste pe Sarbu!", a scris Nastase pe blogul personal. Ilie Sarbu neaga insa ca el a facut o astfel de afirmatie. "Nu-mi amintesc sa fi spus asa ceva. Daca as fi spus, s-ar fi aflat, ar fi scris presa din Timisoara. Este o informatie pe care cineva i-a dat-o in mod eronat lui Adrian Nastase", ne-a declarat vicepresedintele PSD. Intrebat daca stie cine i-ar fi spus lui Nastase, Sarbu a spus ca nu stie exact, dar banuieste. "Cand voi afla cine este, sa fie sigur ca va zbura din partid pentru ca umbla cu minciuni, cu intoxicari. Am sa vorbesc cu Adrian Nastase si am sa ii spun ca cineva il dezinformeaza", a aratat Sarbu.


DEZACORD. Tot pe blog, Nastase a comentat si invitatia adresata presedintelui Traian Basescu de a participa la lansarea candidatilor PSD de saptamana trecuta de la Romexpo: "M-ati intrebat daca a fost o prostie ca a fost invitat Basescu la lansarea candidatilor PSD la Bucuresti. Va raspund, parafrazand pe cineva mai destept decat mine. Nu a fost o prostie. Mai grav. A fost o eroare". Legat de referendumul privind votul uninominal convocat de seful statului, Nastase isi exprima dezacordul, ca si Ion Iliescu, acuzandu-l pe seful statului ca "incearca sa inventeze tara cu doua parlamente - unul la Palatul Poporului, altul la Cotroceni". "Basescu vrea alegeri uninominale cu doua tururi de scrutin, pentru ca, in felul asta, sistemul de partide practic se desfiinteaza. In locul partidelor ar functiona in Parlament un fel de «baroni parlamentari», care isi vor fi sustinut singuri campania electorala din punct de vedere financiar si care vor putea fi «tinuti in lesa» mai usor de la Cotroceni", sustine Nastase.


DEZVÃ…LUIRI
"Nu m-a mirat faptul ca unii membri ai conducerii partidului nu respecta deciziile luate in legatura cu moratoriul stabilit pana dupa alegeri. Ca sa fie mai clar: pe mai multe cai am aflat ca Ilie Sarbu - un mare caracter - , la Timisoara, la sfarsitul saptamanii trecute, a afirmat, la o reuniune de partid, ca «daca ii dam afara pe Iliescu si Nastase, partidul urca imediat la 40%»"
Adrian Nastase - deputat PSD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.