Romanii si bulgarii vor avea in continuare parte de restrictii in ceea ce priveste accesul pe piata muncii din Marea Britanie, cel putin pana la sfarsitul lui 2008, a anuntat ieri guvernul britanic. Londra instituise restrictii inca de la intrarea in
Romanii si bulgarii vor avea in continuare parte de restrictii in ceea ce priveste accesul pe piata muncii din Marea Britanie, cel putin pana la sfarsitul lui 2008, a anuntat ieri guvernul britanic. Londra instituise restrictii inca de la intrarea in UE a Romaniei si Bulgariei.

Muncitorii cu slaba calificare din cele doua tari pot lucra in regat doar in agricultura si industria de prelucrare a alimentelor, iar cei cu calificare superioara se pot angaja pe un post numai daca acesta nu poate fi ocupat de un cetatean britanic.

Liam Byrne, ministrul britanic al Imigratiei, a aratat ca strainii au avut o contributie pozitiva asupra economiei, dar au creat dificultati pentru serviciile publice.

Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri, in cadrul unei intalnirii pe care a avut-o cu Robin Barnett, ambasadorul britanic la Bucuresti, ca regreta decizia luata de guvernul de la Londra si a apreciat ca aceasta va fi dificil de inteles pentru opinia publica din Romania. Cioroianu a mai aratat ca decizia va avea ca efect indirect incurajarea fenomenului de "munca la negru", ceea ce va aduce prejudicii atat in regat, cat si in Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.