FINANTARE. Ministerul Agriculturii vrea sa prefinanteze platile directe (subventiile euro­pene) pentru fermieri din venituri obtinute de stat din privatizari, potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de institutie. Sistemul european de
FINANTARE. Ministerul Agriculturii vrea sa prefinanteze platile directe (subventiile euro­pene) pentru fermieri din venituri obtinute de stat din privatizari, potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de institutie. Sistemul european de sprijin in agricultura prevede ca Romania, ca orice alt stat membru, plateste din propriul buget subventiile, sumele respective fiind ulterior virate de UE. In proiectul de ordonanta, aflat spre avizare la MEF, se mentioneaza ca Ministerul Agriculturii va primi 2,29 miliarde lei din privatizari, bani care vor fi considerati un imprumut fara dobanda, sumele fiind returnate in cont, pe masura ce sunt platite de UE.   BURSA. Erste Bank, actio­narul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), va putea sa se listeze la BVB, dupa ce CNVM a emis un atestat prin care confirma ca banca austriaca indeplineste cerintele legale pentru aceasta operatiune. "CNVM confirma ca Erste Bank indeplineste conditiile prevazute de art.89 alin.(3) lit. h) din Regulamentul CNVM nr.1/2006 in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB", se arata in atestatul CNVM emis la sfarsitul saptamanii trecute.   SUBVENTII. Subventiile europene pentru femierii romani vor fi platite, cel mai probabil, la inceputul anului viitor, a declarat, ieri, Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii, dupa o intalnire cu comisarul european Leonard Orban (foto). Orban a subliniat ca trebuie asteptata decizia CE cu privire la functionalitatea Agentiei de Plati in Agricultura (APIA) care va gestiona fondurile europene. Pentru ca, daca CE considera ca nu e functionala, Romaniei ii vor fi taiate 25% din fondurile destinate platilor directe. "O decizie in pri­vinta activarii clauzei de salvgardare va fi luata cel mai probabil la data de 27 noiembrie, de Colegiul Comisiei", a subliniat Orban.   INDAGRA. Romania are potentialul de a acoperi o parte insemnata a deficitului de carne si de produsele din lapte de oaie si capra, inregistrat in UE, a declarat Gheorghe Neata, director general al Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zooteh­nie. Targul Indagra va reuni in perioada 7-11 noiembrie 2007, la Romexpo, 850 de firme expozante din 26 de tari, pe o suprafata de expunere de 44.000 mp, din care 33.000 mp interior si 11.000 mp exterior.   CLICKNET. Noua oferta ClickNet de la Romtelecom permite clientilor - care se aboneaza la in­ter­netul de banda larga pana la sfar­situl lunii decembrie - sa opteze pentru PC-uri tip desktop, respectiv laptop, oferite la pachet cu un abonament la ClickNet 3 Mbps, respectiv 6 Mbps, contractat pe o perioada de 3 ani. Clientii care aleg aceasta varianta pentru a se abona la ClickNet 3 Mbps vor plati 20 euro/luna (fara TVA), respectiv 39 euro/luna pentru ClickNet 6 Mbps.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.