Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in frunte cu ministrul Cristian David, a pastrat si ieri "omerta" in jurul filajului strans facut asupra procurorului Marian Sintion si descoperit in flagrant delict de Jurnalul National. Ditamai mini
Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in frunte cu ministrul Cristian David, a pastrat si ieri "omerta" in jurul filajului strans facut asupra procurorului Marian Sintion si descoperit in flagrant delict de Jurnalul National. Ditamai ministrul de Interne n-a fost interesat doua zile la rand de soarta consilierului sau, magistratul Marian Sintion.


Aceasta este o pozitie absolut nefireasca si anacronica pentru un sef preocupat de soarta sfetnicilor sai. Asadar, Marian Sintion a fost filat ca la carte, cu cel putin trei masini si un motociclist, dezvaluirile apar in presa, iar ministrul doarme in bocanci.


DEMASCAREA. Cautand scapare dintr-o asa situatie, mai ales ca cercul suspectilor, politieneste vorbind, s-a strans in jurul MIRA, dupa ce SRI si SIE au infirmat orice legatura cu operatiunea, subordonatilor ministrului Cristian David le-a venit o idee. Surse bine informate din minister ne-au declarat ca, pentru a se disculpa, s-a pus la cale un comunicat prin care sa se precizeze ca, de fapt, MIRA asigura protectia magistratului. Nuanta aceasta de a recunoaste implicarea in cazul de politie politica, redenumita actiune de protectie, au crezut c-o sa prinda. Dar tocmai acest subterfugiu, pe care li l-am oferit pe multiple canale in cele doua zile de cand am inceput dezvaluirile noastre, i-a demascat. Procurorul Marian Sintion ceruse protectie hat, de mult, in 2005, pe cand era directorul Directiei Generale Anticoruptie. De-atunci, magistratul a plecat si a revenit in minister, iar cererea din 2005 nu se poate spune ca mai era de actualitate. Si-apoi, Marian Sintion a depus chiar ieri o cerere la ministru pentru protectia fata de necunoscutii filori pe care nu si-i asuma nimeni. Ca un nou subterfugiu, este posibil ca Internele sa inventeze vreo firma privata care sa fi stat pe capul procurorului.


FÃ…RÃ… RÃ…SPUNS. O asemenea desfasurarea de forte precum cea descoperita de Jurnalul National nu putea fi de oricine realizata. SRI si SIE au spus categoric, inca de acum doua zile, ca nu l-au urmarit pe Marian Sintion. Ministerul Apararii a raspuns si el solicitarii noastre si, de asemenea, a negat orice amestec in aceasta operatiune. Oficial insa, structurile Internelor au ramas paralizate. Recapitulam faptul ca am solicitat o pozitie de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de la Inspectoratul General al Politiei, de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, de la Directia Generala Anticoruptie si, in cursul zilei de ieri, si de la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. Luand in calcul aceasta omerta la nivel institutional si dupa ce am publicat si fizionomiile filorilor, precum si faptul ca ministrul David nu a vrut sa dea ochii cu al sau consilier inseamna ca demnitarul a stiut de operatiunea de politie politica. Tot ce este posibil ca ministrul Cristian David sa fie si cel care a ordonat-o. Si-atunci acest lucru ar fi foarte grav si ne-ar descalifica total ca tara. Mai ales ca in zona coruptiei, oficialii Uniunii Europene trag semnale de alarma.


MOTIVE. Procurorul Marian Sintion este autorul unor propuneri de transformare masiva a MIRA si a cerut ca un numar de 32 de chestori sa fie verificati daca sunt vinovati de fapte penale in timpul Revolutiei si mineriadelor, precum si de fapte penale de coruptie. Totodata, a trimis aceasta lista la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, pentru a se vedea daca vreunul dintre cei aflati pe aceasta a fost ofiter de securitate, colaborator al securitatii si a savarsit politie politica. In acelasi timp, procurorul Marian Sintion a cerut verificarea in arhivele MIRA daca dintre cei de pe lista au avut functii politice in PCR si UTC, inainte de Revolutia din a€™89.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.