In cursul summit-ului UE-Rusia, de la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele rus Vladimir Putin a propus infiintarea - la Bruxelles sau in alta capitala europeana - a unui institut cu finantare rusa care sa monitorizeze respectarea drepturilor om
In cursul summit-ului UE-Rusia, de la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele rus Vladimir Putin a propus infiintarea - la Bruxelles sau in alta capitala europeana - a unui institut cu finantare rusa care sa monitorizeze respectarea drepturilor omului in Europa, relateaza EUObserver. Intentia lui Putin a fost catalogata a fi a€žcel putin ciudata, atata timp cat tara pe care o conduce Putin este acuzata ca nu respecta drepturile propriilor cetateni". CERINTE. a€žPrin intermediul ajutoarelor financiare acordate, UE ajuta la dezvoltarea de astfel de institute in Rusia. Data fiind dezvoltarea capacitatilor noastre financiare, cred ca a venit timpul ca si Rusia sa-si aduca o contributie in acest domeniu", a declarat liderul de la Kremlin. Emisarul special al presedintelui Putin pentru relatia cu UE, Serghei Iastrjembski, a explicat intentiile Moscovei: a€žAcesta nu va fi un proiect comun. Institutul va monitoriza situatia din Europa in ceea ce priveste drepturile minoritatilor etnice, ale imigrantilor, ale mass-media etc.".In randul liderilor europeni, parea sa domneasca confuzia in legatura cu ideea lui Putin, premierul portughez Jose Socrates (a carui tara detine presedintia semestriala a UE), declarand ca a€žam primit cu satisfactie propunerea presedintelui Putin de infiintare a unui institut ruso-european de promovare a drepturilor omului in cele doua blocuri (UE si Rusia)".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.