Culmea este ca ministrul Educatiei a eliminat acest tip de examen, printr-un ordin anterior, emis pe 31 august a.c., in locul caruia a instituit mult discutatele teze nationale. Cum nu "i-a iesit" nici macar lansarea in dezbatere publica, daramite aprobarea noului pachet de legi privind Educatia, Adomnitei isi continua, nestingherit, stilul propriu de modificare a actualei Legi a invatamantului, prin emiterea unor ordine ministeriale.
Sesiunea speciala urmeaza sa se desfasoare in perioada 24 ianuarie - 11 februarie 2008, dupa urmatorul calendar: 24 - 25 ianuarie - inscrierea candidatilor la secretariatele scolilor de provenienta; 4 februarie - test scris la limba si literatura romana; 5 februarie - test scris la limba si literatura materna; 6 februarie - test scris la matematica; 7 februarie - proba scrisa la Istoria romanilor sau Geografia Romaniei; 9 februarie - prima afisare a rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (pana la ora 20.00). Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 11 februarie.
Subiectele se vor extrage din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor nationale, publicate pe site-ul www.subiecte2007. edu.ro. (Magda SEVERIN)