Orice patrundere de aer rece, de origine polara, in nordul Oceanului Atlantic, favorizeaza acolo dezvoltarea de cicloni, care la randu-le preaiau aerul rece, dirijandu-l deaspura tarilor vestice, o parte din acesta patrund in bazinul vestic al Marii
Orice patrundere de aer rece, de origine polara, in nordul Oceanului Atlantic, favorizeaza acolo dezvoltarea de cicloni, care la randu-le preaiau aerul rece, dirijandu-l deaspura tarilor vestice, o parte din acesta patrund in bazinul vestic al Marii Mediterane, a carei apa mai pastreaza caldura acumulata vara si astfel se genereaza alte sisteme noroase, care ajung si in Peninsula Balcanica si in Romania cu ploi. La o astfel de situatie trebuie sa ne asteptam in urmatoarele 2... 3 zile, la ploi, care incep din vestul si sud-vestul Romaniei, se extind si in celelate regiuni, apoi se restrang ca arie si lasa loc cetii ce se va forma in zonele depresionare. Temperatura aerului nu va avea variatii importante. (meteorolog Romica Jurca) BUCURESTI Azi (marti): Cerul va fi temporar noros, iar vantul in general slab. Dimineata, vor fi conditii de ceata. Maine (miercuri): Cerul va fi mai mult noros si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, temporar va ploua. Maxima: 16°C, iar minima: 8°C. Poimaine (joi): Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de ploaie slaba. Spre sfarsitul intervalului va fi ceata. Maxima: 14°C, iar minima: 4°C La munte Azi (marti): Cerul va fi variabil, cu innorari indeosebi noaptea in Occidentali si vestul Meridionalilor, unde pe arii restranse va ploua. Maine (miercuri): Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse ziua, in Occidentali si Meridionali, iar seara si noaptea, in Orientali. In zona inalta va fi lapovita si ninsoare. Poimaine (joi): Cerul va fi temporar noros. Izolat va ploua slab in Muntii Banatului si in Meridionali, iar pe vai mai ales dimineata si noaptea va fi ceata si pe arii restranse burnita. Drumetii Cabana Dambul Morii - Cheile Sapte Scari - Fosta Cabana Piatra Mare Traseul porneste de la Dambul Morii. Se urmareste drumul forestier, care se indreapta spre sud-est. La confluenta Vaii Pojarului cu Valea Sipoaia, drumul urmeaza spre sud , traversand apa pe un pod, apoi se merge la stanga pe Valea Sipoaia. Dupa ce traverseaza apa, poteca conduce spre Prapastia Ursului. Se traverseaza cele sapte trepte ale cascadelor, cu inaltimi de pana la 30 m. La capatul de sus al cheilor, o alta poteca face legatura spre Prapastia Ursului, prin partea din amonte a cheilor, indreptandu-se catre fosta Cabana Piatra Mare. Urmeaza un urcus mai dificil din cauza bolovanilor. Ajungand la marginea padurii poteca se indreapta spre Poiana Sura de Piatra. La intoarcere se poate folosi acelsi traseu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.