Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat sambata la Timisoara ca referendumul pentru votul uninominal si alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate in sectii de votare separate. El a precizat ca si sist
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat sambata la Timisoara ca referendumul pentru votul uninominal si alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate in sectii de votare separate. El a precizat ca si sistemul de numarare a voturilor va fi separat, pentru a fi eliminata fraudarea si pentru a elimina orice dubii. „Sectiile de votare pentru referendum si pentru alegerile europarlamentare vor fi separate. Inca nu stim cum se va intampla asta, urmeaza sa stabilim in urmatoarea sedinta de Guvern. Nu vor fi probleme, pentru ca lucrurile sunt clare, exista legi care clarifica forma de organizare in caz de referendum sau daca discutam despre alegeri obisnuite”, a spus David. Potrivit sursei citate, atat pentru referendum, cat si pentru alegerile europarlamentare vor exista comisii diferite, iar softul sistemului prin care se vor numara voturile va fi, de asemenea, separat. „Nu vor fi persoane care sa se ocupe si de referendum, si de alegerile pentru europarlamentare. E exclus asa ceva, vor fi comisii diferite, vor fi softuri diferite pentru sistemele care vor numara voturile. Astfel cred ca se elimina posibilitatea de fraudare si orice dubii in acest sens. E greu sa faci modificari in softul unui sistem de acest fel, nu cred ca se gandeste cineva la astfel de posibilitati de fraudare”, a declarat Cristian David. In opinia ministrului liberal, tema alegerilor europene nu va fi suficient dezbatuta si va fi pusa in umbra de tema referendumului organizat din dorinta sefului statului. David spera ca populatia sa dea dovada de un interes responsabil in alegerile din noiembrie si sa dea intaietate temelor importante, adica alegerilor pentru PE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.