Rusia a efectuat luni, informeaza topnews.ru, la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, un test cu o racheta intercontinentala RS-18 (SS-19 Stiletto, potrivit terminologiei NATO), a anuntat purtatorul de cuvant al Fortelor terestre strategice ruse.
Rusia a efectuat luni, informeaza topnews.ru, la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, un test cu o racheta intercontinentala RS-18 (SS-19 Stiletto, potrivit terminologiei NATO), a anuntat purtatorul de cuvant al Fortelor terestre strategice ruse.  Racheta a atins obiectivul situat la o distanta de 5.000 de kilometri, in poligonul Kura Kamceatka, Extremul Orient rus "Racheta RS-18 a fost lansata luni la ora 12.00 (11.00 ora Romaniei)", a declarat colonelul Vadim Koval. "Testul are rolul stabilirii parametrilor tehnici ai rachetei, in perspectiva prelungirii duratei de folosire. Fiabilitatea si starea tehnica a rachetei RS-18 confirma posibilitatea prelungirii duratei de exploatare pana in 2031", a mai spus Koval.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.