Presedintele moldovean Vladimir Voronin afirma, intr-un interviu acordat postului de televiziune NIT, ca "buba" in relatia cu Romania este ca autoritatile de la Bucuresti nu vad Republica Moldova ca pe o tara independenta si suverana. "Dar in exterio
Presedintele moldovean Vladimir Voronin afirma, intr-un interviu acordat postului de televiziune NIT, ca "buba" in relatia cu Romania este ca autoritatile de la Bucuresti nu vad Republica Moldova ca pe o tara independenta si suverana. "Dar in exteriorul tarii noi trebuie sa fim uniti, intr-un pumn, intr-o mana - toti sa luptam pentru Republica Moldova ca tara independenta. Aici e toata buba in relatiile noastre cu Romania - ca ei nu ne vad pe noi pana la urma ca o tara independenta, suverana si integra", afirma Voronin, potrivit interviului postat pe pagina de internet a BBC. Voronin a spus ca, atat la primele intalniri cu fostul presedinte Ion Iliescu, cat si la cele cu presedintele Traian Basescu "s-au formulat niste principii privind modul in care urma sa se dezvolte relatiile bilaterale". "Cel mai mult a rezistat Basescu, el a rezistat in jurul a patru-cinci luni, a mers pe aceste principii. De la care imediat partea romana se dezice..." a declarat liderul de la Chisinau. El a afirmat ca nu este "romanofob" si ca nu are nimic impotriva dezvoltarii relatiilor cu Romania, cu cetatenii romani, sugerand ca partea romana greseste in aceasta relatie si exemplificand cu situatia limbii moldovenesti. Vladimir Voronin a mai sustinut ca politicieni moldoveni sunt platiti de autoritatile romane. "Politicieni de la noi, platiti de romani, si foarte regulat si foarte bine platiti", a explicat seful statului moldovean. El a spus ca moldovenii nu se pot purta "cum se poarta cineva din Bucuresti", ci trebuie sa se ridice "mai sus decat acest comportament". Insa a avertizat ca autoritatile de la Chisinau vor raspunde adecvat "la toate incercarile de a diminua pozitia Moldovei in lume, de a diminua rolul Moldovei, de a diminua Moldova ca tara independenta si suverana".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.