Un profesor de la Universitatea de Vest din Timisoara este acuzat pentru delicte de opinie si risca sa fie concediat. Situatia a declansat un puternic scandal, implicand si studentii.

De cateva zile, Senatul Universitatii de Vest din Timi
Un profesor de la Universitatea de Vest din Timisoara este acuzat pentru delicte de opinie si risca sa fie concediat. Situatia a declansat un puternic scandal, implicand si studentii.

De cateva zile, Senatul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) este pichetat de catre membrii Grupului de Reforma Universitara (GRU), constituit in interiorul institutiei, care vor sa protesteze in acest fel fata de intentia de concediere a profesorului de la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiintele Comunicarii, Vasile Docea, invinuit de delicte de opinie. Actiunea de protest se doreste o replica la aceasta decizie a Biroului Senatului de desfacere a contractului de munca, sub acuzatiile ca Vasile Docea ar fi „un factor perturbator, defaimator si distrugator al colectivului din care face parte, contribuind substantial la alterarea imaginii Universitatii de Vest si a Facultatii de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii“. De asemenea, doctorului in istorie i se reproseaza ca, sub pretinsa critica a conducerii UVT si a facultatii din care face parte, inventeaza ilegalitati si abuzuri ale conducerii universitatii care nu pot fi s ustinute si dovedite“. Profesorii care alcatuiesc GRU considera ca acest act este unul abuziv si lovit de nulitate, care tradeaza doar dispretul rectorului Ioan Mihai fata de cei care indraznesc sa-l critice si exprima bunul plac al conducatorilor ce domneste la Universitatea de Vest. „Rezultatele actiunilor GRU dovedesc faptul ca strategia noastra de reforma este una corecta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.