Biserica are acum o platforma media completa, prin care sa propage adevarul propriu, indiferent care ar fi acela.

Patriarhia Romana are trust de presa, chiar daca vrea sa-i spuna centru de presa. E bine? Cu siguranta nu-i rau. Editura,
Biserica are acum o platforma media completa, prin care sa propage adevarul propriu, indiferent care ar fi acela.

Patriarhia Romana are trust de presa, chiar daca vrea sa-i spuna centru de presa. E bine? Cu siguranta nu-i rau. Editura, tipografie, un cotidian cu editie de duminica, periodice, site-uri pe Internet, retea radio si, mai nou, post tv, care va aduce cuvintul Patriarhului prin cablu. Se pregateste si o agentie de stiri.

La nici o luna de cind a devenit capul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel a reusit performante manageriale pe care si le-ar dori orice mogul media. A mutat sediul radio Trinitas de la Iasi la Bucuresti, a inceput emisia cu Trinitas TV, a transformat un ziar local in cotidian national. Intr-un interviu acordat in direct - unde altundeva? - la Trinitas TV, chiar si Patriarhul se mira de repeziciunea cu care s-au intimplat lucrurile.

Poate parea surprinzator ca o institutie prin definitie conservatoare este atit de conectata la noile tehnologii (de exemplu, pe unul dintre site-urile Patriarhiei se pot cumpara online cruciulite, iconite, acatiste, carti cu vietile sfintilor). Insa noul Patriarh este constient de puterea pe care o au mass-media si e bine ca face misionariat pe orice cale. Cel putin asta e scopul declarat al Trinitas TV.

Cu adevarat surprinzator este ca o institutie atit de orientata spre viitor este atit de opaca fata de trecut. Mai precis, fata de trecutul propriu si recent. Biserica a decretat ca nu recunoaste CNSAS si deciziile sale in ziua in care in Monitorul Oficial si pe Internet erau publicati cei 41 de ani de turnatorie ai mitropolitului Nicolae Corneanu. Ce e de negat in asta? Pentru noi, mirenii, nimic. Pentru Biserica insa e nevoie de o comisie controlata de Sinod, care sa rasfoiasca din nou dosarele CNSAS. Si care sa spuna adevarul Bisericii. Ca sa continuam scenariul, Biserica are acum si o platforma media completa, prin care sa propage adevarul propriu, indiferent care ar fi acela.

Dar acesta este doar un scenariu, pe care numai timpul il va infirma sau il va confirma.

Pina atunci insa, Biserica are trust media. Este copilul de suflet al Patriarhului Daniel, care l-a crescut in sinul Mitropoliei Moldovei. Au crescut amindoi, iar Daniel si-a luat creatia la Bucuresti, in fruntea Bisericii. Unde-i va sluji asa cum i-a slujit atitia ani si la Iasi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.