Dan Voiculescu a gasit solutia prin care PC sa depaseasca pragul electoral la urmatoarele alegeri parlamentare. Pentru ca "interesul national" o cere, Voiculescu a declarat ieri ca PC are obligatia de a face un proiect comun cu alte forte politice, n
Dan Voiculescu a gasit solutia prin care PC sa depaseasca pragul electoral la urmatoarele alegeri parlamentare. Pentru ca "interesul national" o cere, Voiculescu a declarat ieri ca PC are obligatia de a face un proiect comun cu alte forte politice, nominalizand in acest sens PSD si PNL. „De trei ani traim intr-o perpetua criza politica care ne consuma toate energiile si resursele.(...) Romania are nevoie de liniste, ca sa traiasca mai bine. In acest moment este nevoie de o dezbatere calma si lucida, de intelegere reciproca, de un proiect comun”, a spus Voiculescu. El a aratat ca PC are puncte de vedere cu valente liberale, dar si puncte de vedere care se apropie de ideea social-democrata, iar pentru ca proiectele conservatorilor privind pensiile si fondul de solidaritate si neimpozitarea profitului reinvestit sa fie trasformate in legi va discuta fara rezerve atat cu liberalii, cat si cu social-democratii. „Daca pentru a transforma aceste propuneri ale noastre in legi este nevoie sa am sustinerea social-democratilor sau sa discut cu liberalii, o voi face fara rezerve. Nu-mi este teama ca voi fi atacat, ca dialogul meu nu poate decurge fara avizul procurorului sau de mitocaniile scuipate de seful statului atunci cand i se pun intrebari care nu-i convin”, a adaugat Voiculescu. El a mai spus ca social-democratii, conservatorii si liberalii pot face o actiune comuna, dincolo de viziunile lor particulare. Potrivit lui Dan Voiculescu, Consiliul National al PC se angajeaza sa lase conflictele sterile si sa militeze pentru fondurile europene, pentru dezvoltare, pentru institutii europene, iar proiectul comun cu social-democratii si liberalii ar fi singura cale de raspuns la „improvizatie” si de separare a „circarilor de constructori”. „Este singura cale sa-l lasam pe Traian Basescu in menajeria proprie si printre gunoaiele din Glina si intelegerile sale cu extremistii maghiari”, a adaugat Voiculescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.