Marius Lacatus a revenit ieri in Ghencea. Cel mai titrat jucator din istoria Stelei a acceptat functia de antrenor principal, o miscare care pare logica dupa infrangerea suferita de ros-albastri la Cluj, in fata nou-promovatei "U". Insa nimeni nu se
Marius Lacatus a revenit ieri in Ghencea. Cel mai titrat jucator din istoria Stelei a acceptat functia de antrenor principal, o miscare care pare logica dupa infrangerea suferita de ros-albastri la Cluj, in fata nou-promovatei "U". Insa nimeni nu se indoieste ca mutarea lui Gigi Becali este una mai degraba menita sa ii mai repare ceva din imaginea extrem de sifonata de dupa conflictul cu Gica Hagi. Patronul Stelei, presedinte al PNG, a scazut foarte mult in sondajele de opinie dupa ce l-a dat afara din Ghencea intr-un mod mitocanesc pe "Rege", iar suporterii ii cer cu insistenta sa plece, asa ca Becali, pentru a mai repara ceva, apeleaza la o alta legenda a ros-albastrilor, poate cea mai iubita persoana din istoria Stelei, Marius Lacatus, care a participat ca jucator la castigarea a 20 din cele 25 de trofee din vitrina ros-albastrilor. Acesta a mai avut o experienta cu Gigi, acum doi ani, cand a fost, pentru scurt timp, presedinte al clubului, plecand la cateva luni de la instalare, atunci cand a vazut ca nu este decat o marioneta. Ramane de vazut cum va reactiona "Fiara" daca Becali va incerca din nou sa se bage in echipa, asa cum a facut-o cu toti antrenorii pe care Steaua i-a avut in ultimii trei ani.
"Mi-am dorit dintotdeauna sa antrenez Steaua, echipa care a insemnat si inseamna totul pentru mine. Ma bucur pentru faptul ca mi s-a oferit aceasta ocazie si sper ca, impreuna cu echipa si staff-ul tehnic, sa readucem Steaua acolo unde ii este locul, in fruntea clasamentului", a comentat ieri Lacatus pe site-ul oficial al clubului din Ghencea, la putin timp dupa numire. "Am incredere in suporterii adevarati ai Stelei, le multumesc pentru sprijinul acordat dintotdeauna si pentru ca si-au dorit ca eu sa ajung aici. Ii rog sa ne sustina cu toata puterea si de acum incolo, fiindca avem nevoie de ei", a cerut stelistul, atingand astfel punctul cel mai dureros al patronului. Lacatus il va avea ca secund pe Massimo Pedrazzini, cel care a incercat fara succes mantaua de principal de la plecarea lui Hagi, plus Mihai Teja, de asemenea secund, iar de pregatirea portarilor se va ocupa Andrei Speriatu. Gigi Becali a explicat ieri ca Lacatus are ca obiectiv unul dintre primele doua locuri ale clasamentului. "Inca n-am semnat nici un contract cu el, mi-a zis ca visul lui e sa antreneze Steaua si l-am adus antrenor. La Steaua obiective nu sunt decat locul unu, doi, care pot duce in grupele Ligii Campionilor. In Liga Campionilor acum obiectivul este ce se poate face. Salariul lui Lacatus va fi de 200.000 de euro si ii voi da inca 200.000 daca ia campionatul. Dupa infrangerea de la Cluj mi-am dat seama ca trebuie sa fac o schimbare si am decis sa-l aduc pe Lacatus. Asa cum i-am dat o sansa lui Hagi, tot asa i-am dat si lui Lacatus pentru ca merita. Ce alt antrenor in afara de Lacatus puteam sa aduc? Daca nu credeam in redresarea echipei prin aducerea lui Lacatus nu-l aduceam", a punctat Becali. Adrian Ilie, managerul general al Stelei, a vorbit si el despre numirea lui Marius Lacatus ca antrenor la Steaua. "Lacatus este unul dintre cei mai mari jucatori din istoria echipei Steaua si cred ca merita sa aiba aceasta ocazie. Acest moment a venit, iar de acum inainte cu totii vom fi langa el. Vom incerca sa facem in asa fel incat totul sa mearga bine atat pentru el, cat si pentru Steaua", a spus Ilie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.