In Praga, schimbarea fusului orar a dat de furca unui angajat care a fost nevoit, in miez de noapte, sa se cocoate la inaltime si sa dea ceasul inapoi manual. Una dintre cele mai atractive privelisti turistice, devenita simbol al orasului, ceasul ast
In Praga, schimbarea fusului orar a dat de furca unui angajat care a fost nevoit, in miez de noapte, sa se cocoate la inaltime si sa dea ceasul inapoi manual. Una dintre cele mai atractive privelisti turistice, devenita simbol al orasului, ceasul astronomic din Praga este situat pe partea de sud a turnului Vechii Primarii. Realizat in anul 1400, ceasul este compus din doua panouri gigantice: cel de sus este astronomic, iar cel de jos are functie calendaristica.   Belgia - Au evadat cu ajutorul unui elicopter Doi detinuti au evadat duminica, intr-un mod spectaculos, din inchisoarea din Ittre, la sud de Bruxelles, cu ajutorul unor complici care au creat o diversiune prin prabusirea unui elicopter in curtea penitenciarului. Complicii au luat ostatic un pilot de elicopter, apoi au facut sa se prabuseasca intentionat aparatul in curtea cladirii, pentru a usura fuga lui Nordine Ben Allal, 27 de ani, condamnat pentru mai multe atacuri cu arma, si a unui alt prizonier, care nu a fost imediat identificat. Ben Allal a mai evadat din inchisoare in 2004 si a ranit atunci doi politisti din Bruxelles.   Incident - Extraterestrii furaciosi O investigatie demarata in Italia in vederea elucidarii cauzelor unor incidente bizare petrecute in Canneto Di Caronia (Sicilia) - in care mai multe frigidere, televizoare si telefoane mobile au luat foc din senin - a concluzionat ca de vina sunta€¦ extraterestrii. Potrivit investigatorilor, in spatele incidentelor ar putea sta extraterestrii, care testeaza arme secrete. Localnicii au pus totul pe seama unor forte supranaturale, in timp ce exorcistul-sef al Vaticanului, parintele Gabriele Amorth, a sugerat ca totul este opera satanei.   Longevitate - Scoica de peste 400 de ani O scoica descoperita recent pe coasta Islandei a fost  numita cel mai longeviv animal din lume, dupa ce s-a constatat ca traieste de peste 400 de ani. Potrivit BBC Online, scoica a fost poreclita Ming, datorita faptului ca s-a nascut pe vremea cand dinastia cu acelasi nume era la putere in China. Potrivit Guinness Book of Records,  animalul cel mai longeviv cunoscut pana in prezent era o scoica de 220 de ani, descoperita in 1982. Scoica gasita in Islanda era la "varsta copilariei" cand Regina Elisabeta I ocupa tronul Angliei si cand Shakespeare isi scria piesele.   Berlin - A evadat pe post de bagaj O tanara de 18 ani a reusit sa evadeze dintr-o inchisoare din Germania, dupa ce s-a ascuns in valiza unei alte detinute care fusese eliberata. Steffi Krause a venit cu ingenioasa idee, dupa ce a aflat ca cea cu care impartasea celula urma sa fie eliberata din inchisoarea situata in Neustadt am Ruebenberge. Gardienii au observat  disparitia ei abia spre seara, la inspectarea celulelor. Deocamdata, cele doua tinere se afla inca in libertate, iar politia incearca sa le gaseasca.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.