Peste 4.000 de oameni asista, luni, la ceremonia funerara pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a inceput la ora 10.30, pe stadionul care-i poarta numele, din municipiul Pitesti. DOBRIN PLANGE, SUPORTERII ASISDEREA. Desi slujba de inmorman
Peste 4.000 de oameni asista, luni, la ceremonia funerara pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a inceput la ora 10.30, pe stadionul care-i poarta numele, din municipiul Pitesti. DOBRIN PLANGE, SUPORTERII ASISDEREA. Desi slujba de inmormantare urma sa fie oficiata dupa ce sicriul cu trupul neinsufletit al fostului international urma sa fie coborat in centrul terenului, acest lucru nu s-a mai intamplat din cauza ploii, astfel ca slujba a fost oficiata de patru preoti in timp ce sicriul era inca in loja oficiala a stadionului. Sicriul a fost coborat din loja oificala, purtat pe brate de militari si asezat pe catafalc, la centrul terenului, in timp ce Gheorghe Zamfir interpreteaza la nai o melodie din registrul folcloric. Siciriul a fost purtat pe brate si asezat pe catafalcul incadrat de o garda militara, pe pista stadionului. La ora 11:20, in fata tribunei oficiale, prietenii marelui disparut vor citi mesajele de condoleante. La ora 12:30, sicriul va fi ridicat de o garda militara si se va desfasura un tur oficial al stadionului dupa care sicriul va ajunge pentru cateva minute la Capela, iar ulterior la cimitirul militar "Sfantul Gheorghe" din Pitesti unde va avea loc inmormantarea cu onoruri militare. "Am dispus ca luni toate institutiile subordonate Consilului Local Pitesti sa arboreze in berna drapelul municipiului. Am luat aceasta decizie deoarece Dobrin este simbolul orasului nostru si cetatean de onoare din 1995. De asemenea, am decis ca toate institutiile de pe strada stadionului, loc unde va avea loc procesiunea funerara, sa arboreze in berna steagul orasului", a declarat Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului. LA TACLALE. Dupa inmormantare, toti cei care l-au cunoscut si indragit pe Nicolae Dobrin sunt invitati la parastasul care va avea loc la restaurantul "Muntenia" din centrul municipiului Pitesti. Nicolae Dobrin (60 de ani), suferind de cancer pulmonar, a decedat, vinerea trecuta, la Spitalul Judetean Pitesti, unde fusese internat in stare grava in urma cu doua zile. El a fost depus, sambata, la Loja oficiala a stadionului din Pitesti, care de patru ani ii poarta numele, si va fi inmormantat luni, la Cimitirul militar "Sfantu Gheorghe".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.