Dorinta de a avea un corp frumos ii determina pe oameni, in special pe femei, sa faca sacrificii enorme. De foarte multe ori, limitele sunt intrecute. Pentru tineri tot ceea ce fac pare usor si corect. Topnews.ru a publicat, recent, un amplu

Dorinta de a avea un corp frumos ii determina pe oameni, in special pe femei, sa faca sacrificii enorme. De foarte multe ori, limitele sunt intrecute. Pentru tineri tot ceea ce fac pare usor si corect. Topnews.ru a publicat, recent, un amplu reportaj despre cateva tinere care in urma cu cinci ani aratau ochiului siluete identice unor culturiste profesioniste. In prezent sunt de nerecunoscut. REACTII ADVERSE. Cu timpul, farmecul acestor corpuri frumoase a inceput sa se stinga. De regula inceputul e banal. Este stiut faptul ca printre femeile care practica body building-ul este raspandita o boala psihica, "dismorfia musculara". Persoanele care sufera de aceasta boala permanent sunt ingrijorate de ideea ca sunt excesiv de slabe din punct de vedere al masei musculare desi, au de obicei dimensiuni medii sau chiar peste medie. Asemenea ganduri le fac pe femei sa stea mai mult timp in salile de fitness. Efectuarea exercitiilor cu greutati libere, mai mult de cinci ori pe saptamana, pentru femei prezinta un risc imens. Din acest motiv multe femei sufera de disfunctii alimentare. Apar constipatiile, acumularile de gaze si lichide datorita iritarii intestinului de catre steroizi. Datorita acestor factori scade brusc masa corpului. Antrenamentele cu greutati duc si la aparitia hemoroizilor. De asemenea culoarea tenului devine mai urata. Procesul devine inevitabil datorita faptului ca antrenamentele nu pot fi oprite. Numai medicii pot ajuta fetele sa iasa din aceasta stare. A doua paroblema serioasa este tromboflebita ,marirea tensiunii arteriale si bolile cardio-vasculare. Nu este totul. Femeile care practica body building-ul se confrunta cu o transpiratie urat mirositoare, o consecinta fireasca datorata actiunii testosteronului asupra glandelor sudoripare . De asemenea s-a observat ca femeile care practica culturismul sunt mai agresive , apetitul sexual se mareste, tenul sufera schimbari. Pe fata apare acneea, pielea devine mai uscata. Galeria foto alaturata va trebui sa va faca sa va intrebati: Chiar merita riscul?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.