La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild Banque va prelua, prin intermediul unui fond de investitii, 60% dintr-o firma de dezvoltare imobiliara din Romania, detinuta, in parte, de doi oameni de afaceri israelieni, care sunt implicati in constructia proiectului Planorama din Bucuresti.
Firma din Romania are printre actionari oamenii de afaceri israelieni Eitan Eldar si Roy Gil, este evaluata la 150 de milioane de euro si va dezvolta 10.000 de apartamente in mai multe proiecte din Romania, relateaza publicatia israeliana Globes, citand surse din piata imobiliara.
Oamenii de afaceri Eldar si Gil vor achizitiona participatii de la ceilalti actionari, majorandu-si astfel detinerea la 40%, au precizat sursele citate.
Cei doi sunt actionari la firma EuroHabitat, prin intermediul careia dezvolta mai multe proiecte in Romania.
Primul dintre acestea este proiectul Planorama, amplasat in zona bulevardului Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei. Complexul va fi format, la finalizarea lucrarilor, din patru blocuri de 15 etaje, cu apartamente de 1-4 camere, cumuland peste 1.100 de apartamente. Investitia pentru acest proiect este estimata la 60 de milioane de euro. Tot in Bucuresti, investitorii israelieni vor dezvolta un cartier rezidential in zona lacului Plumbuita, proiect in valoare de 600 de milioane de euro si care va include 4.000 de apartamente.
Un alt proiect este amplasat in Ploiesti si va include 2.500 de apartamente, spatii comerciale si un club, valoarea de piata a investitiei ridicandu-se la circa 500 de milioane de euro.
Oamenii de afaceri israelieni sunt actionari ai grupului israelian BSR Engineering&Development, infiintat in anul 1963, dezvoltatorul mai multor proiecte de spatii de birouri si rezidentiale de lux, in Israel si in alte tari.
La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild Banque administreaza active in valoare de peste 30 de miliarde de euro si este divizia franceza a grupului La Compagnie Financiere Rothschild (LCF Rothschild), detinuta de familia Rothschild.
Compania este specializata in administrarea activelor pentru clienti privati si institutii financiare, precum si in servicii de consultanta. LCF Rothschild administreaza 250 de fonduri de peste 100 de miliarde de euro si are peste 30 de birouri la nivel mondial.