La sediul Institutului National al Magistraturii vor incepe, astazi, concursurile pentru functiile de conducere la Curtile de Apel, tribunale, judecatorii, precum si la Parchetele de pe langa acestea. Lista candidatilor a fost aprobata de catre Co
La sediul Institutului National al Magistraturii vor incepe, astazi, concursurile pentru functiile de conducere la Curtile de Apel, tribunale, judecatorii, precum si la Parchetele de pe langa acestea. Lista candidatilor a fost aprobata de catre Consilul Superior al Magistraturii, desi printre acestia se regasesc anumite personaje cu grave probleme. Unul dintre acestea este Ovidiu Rosca, candidat la postul de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, functie pe care o ocupa in momentul de fata. Pentru acelasi post candideaza si procurorul Mihai Betelie de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.
Aprobarea candidaturii lui Ovidiu Rosca de catre CSM mira daca ne gandim la faptul ca asupra procurorului planeaza mai multe suspiciuni. De altfel, Rosca a facut obiectul unei evaluari manageriale de catre Consiliul Superior al Magistraturii in luna iunie, stabilindu-se ca rezultatele Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 nu sunt multumitoare. Pe de alta parte, presa a semnalat in repetate randuri faptul ca averea procurorului Rosca a crescut spectaculos de la an la an, chiar daca salariul de bugetar nu ar fi acoperit achizitiile facute de acesta. Concret, din salariul de bugetar, procurorul Rosca a construit trei vile cu etaj in localitatea Vama Veche, chiar pe malul Marii Negre. Acestea au fost ridicate toate trei odata, iar autorizatia de construire a fost data chiar in ziua in care s-a depus cererea. Celelalte avize necesare autorizatiei nu au fost obtinute in termenul legal de la Primaria Comunei Limanu, judetul Constanta.
Procurorul Ovidiu Rosca a demarat in anul 1998 o serie de achizitii imobiliare. A inceput cu un teren in Vama Veche si a continuat cu doua autoturisme si un apartament in Bucuresti. Pe terenul din Vama Veche a ridicat cele trei vile. Pentru ca era procuror, nu a considerat ca era necesar sa aiba si actele in ordine. Primarul din Limanu nu a indraznit sa il deranjeze niciodata si sa il intrebe cine i-a dat voie sa ridice vilele. In anul 2003, cand acestea erau aproape terminate, Rosca a venit la primarie sa ceara eliberarea certificatului de urbanism. In 2004, a depus cerere si a si obtinut in aceeasi zi autorizatia de constructie, desi el nu mai avea demult nevoie de ea.
Sotia procurorului, avocata clanului Camatarilor
Suspiciunile de coruptie si trafic de influenta planeaza asupra procurorului Ovidiu Rosca din momentul in care sotia sa, Florina Mihaela Rosca, a devenit avocatul fratilor Camataru. Serviciile secrete au interceptat convorbirile Camatarilor, din care se evidentiaza unele aranjamente ale infractorilor facute prin intermediul avocatului Florina Mihaela Rosca. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca Mihaela Rosca, sotia procurorului Rosca a facut obiectul unor cercetari finalizate cu un dosar care s-a disjuns din cel al Camatarilor. Disjungerea a avut loc desi exista probe clare, cum sunt stenogramele interceptarilor unor convorbiri telefonice ale avocatei cu Silviu Dudita, zis "Fluturica". Interceptari realizate in baza mandatului de siguranta emis pentru accesul si supravegherea numarului de telefon al acestuia de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) - Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, in dosarul nr. 109/P/2004. Legaturile dintre magistrati si lumea interlopa a fost recunoscuta si de Ilie Botos, fost procuror general al Romaniei, care declara ca, "exista procurori care au legaturi cu persoane din lumea interlopa sau cu persoane care au interese in anchete aflate in derulare. Detinem date si despre conexiunile pe care anumiti colegi de-ai nostri le au cu anumite elemente din lumea interlopa sau cu persoane care au interese in investigatiile pe care le deruleaza". (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.