Saptamana trecuta lichiditatea din piata la termen de la Sibiu s-a mentinut la cote atractive pentru investitori, fiind tranzactionate 43.753 contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a 174,8 milioane lei. In aceste conditii s-a asistat la o
Saptamana trecuta lichiditatea din piata la termen de la Sibiu s-a mentinut la cote atractive pentru investitori, fiind tranzactionate 43.753 contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a 174,8 milioane lei. In aceste conditii s-a asistat la o crestere a numarului de pozitii deschise, care se ridica vineri la un total, atat pe pietele futures cat si options, la aproape 74.000.
Pe piata raportului euro/leu erau deschise la sfarsitul saptamanii trecute 1.760 pozitii, majoritatea tranzactiilor fiind realizate pentru sfarsitul acestui an. In prima parte a saptamanii preturile au fluctuat intre 3,38 si 3,4084 lei, pentru ca odata cu aprecierea leului pe piata valutara sa asistam la o scadere a cotatiilor, cand euro a coborat pana la o cotatie de 3,365 lei.
"Evolutia ascendenta a leului va continua si in urmatoarele saptamani, in cazul in care BNR va decide majorarea dobanzii sale de politica monetara, cursul de schimb ramanand principala sa arma pentru mentinerea inflatiei in apropierea tintei sale, de 4%, plus/minus un punct procentual", declara un broker.
Pentru septembrie 2008 tranzactiile au fost realizate luni la 3,42 lei, in urmatoarele sedinte de tranzactionare pretul de cotare stabilizandu-se la 3,39 lei.
Pentru martie pretul de cotare a stagnat la 3,4245 lei, iar pentru jumatatea anului viitor euro a coborat de la 3,435 la 3,3849 lei.
Deprecierea dolarului pe pietele internationale, care este insotita de obicei de cresterea pretului unciei de aur a dinamizat piata de profil de la Sibiu, unde au fost realizate tranzactii pentru sfarsitul anului la preturi cuprinse intre 740 si 750 dolari, vineri pretul de cotare fiind stabilit la 760 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.