Dupa cea de-a cincea aniversare a casatoriei, multe cupluri sunt in pericol de divort, arata o statistica realizata in SUA, tarile scandinave si Rusia.

Iar cele care rezista un deceniu au toate sansele sa ramana impreuna pentru tot rest

Dupa cea de-a cincea aniversare a casatoriei, multe cupluri sunt in pericol de divort, arata o statistica realizata in SUA, tarile scandinave si Rusia.

Iar cele care rezista un deceniu au toate sansele sa ramana impreuna pentru tot restul vietii, mai spune statistica efectuata de Institutul Max Planck din Germania.

Aiva Jasilioniene, specialist cercetator pe probleme de cuplu in cadrul institutului, atrage atentia ca momentul de criza din casniciile moderne apare mai repede decat in trecut. In anii a€™50, problemele in cuplu apareau dupa sapte ani de casnicie.

De vina ar fi, spune specialistul, stresul vietii moderne, care creste tensiunea in cuplu si diminueaza afectivitatea partenerilor. "In primii zece ani de casnicie, ambii parteneri parcurg o etapa dificila. Ei sunt preocupati de cariera, de educatie, de cresterea copiilor si de alte probleme care provoaca neintelegeri. Dupa prima decada, cuplul invata strategii de solutionare a problemelor, iar casnicia are mai mari sanse de reusita", explica Aiva Jasilioniene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.