Joi 18 octombrie, in jurul orei 21, la o spalatorie din  Constanta a avut loc o bataie in toata regula. Mai multi barbati inarmati cu bate au descins in incinta spalatoriei si au agresat patru cetateni turci.

Trei sunt oameni d
Joi 18 octombrie, in jurul orei 21, la o spalatorie din  Constanta a avut loc o bataie in toata regula. Mai multi barbati inarmati cu bate au descins in incinta spalatoriei si au agresat patru cetateni turci.

Trei sunt oameni de afaceri, iar cel de-al patrulea este un angajat al Consulatului turc din Constanta. Curios este ca declaratii de la fata locului pentru presa a dat Sabit Danis, un personaj cunoscut in Constanta care are dubla cetatenie turca si romana si care a calcat pentru prima data pe pamant romanesc in calitate de sofer de tir. Danis a afirmat ca toti cei agresati erau lucratori ai Consulatului Turc, probabil ca sa dea greutate incidentului.

Ulterior Consulatul turc a dat un comunicat prin care se arata ca diplomatul agresat alaturi de cei trei oameni de afaceri nu avea nici o legatura cu compatriotii sai si se afla intamplator la acea ora in spalatorie.
Angajatul Consulatului a fost probabil confundat si a incasat cateva lovituri pentru care a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.


Care este insa amestecul lui Sabit Danis in aceasta poveste va stabili probabil politia in urma anchetei.

In campania din 2004, el a fost unul dintre candidatii din partea comunitatii turcilor pentru Parlamentul Romaniei. El a fost respins de Uniunea Democrata a Turcilor Musulmani din Romania si si-a fondat propria organizatie cu care s-a inscris in alegeri.

A pierdut, dar nu a abandonat ideea de a ajunge in Parlamentul Romaniei, reprezentantul turcilor din Romania. De sarbatoarea Ramadam Bayram-ului, care abia s-a incheiat, Sabit Danis si-a reinceput campania.

In ultimul numar al saptamanalului de limba turca Zaman, a fost publicat un material in care Sabit Danis apare alaturi de oameni de afaceri turci si de ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Ahmet Rifat Okccun. In articol este descrisa o actiune caritabila ce s-a desfasurat pe data de sase octombrie.
Au fost impartite aproximativ 2000 de pachete in comunitatile de etnici turci din Harsova, Isaccea, Hagieni, Mosneni si Amzacea. Multi dintre cei care au contribuit la achizitionarea pachetelor s-au ofensat dupa finalul actiunii. Sabit Danis a introdus in pachetele care au fost impartite familiilor musulmane un biletel pe care era scris ca le ureaza Bayram fericit, sanatate si fericire.
Cu toate ca pachetele erau puse la dispozitia delegatiei de catre Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, Sabit Danis si-a arogat meritul de a imparti pachete musulmanilor. Este primul pas pe care Sabit il face pentru a-si apropia comunitatea fara sa aiba o contributie.

Faptul ca ambasadorul Turciei apare alaturi de Sabit Danis in astfel de campanii ii da acestuia legitimitate in fata etnicilor turci. In 2004, fostul consul al Turciei la Constanta, Serap Altaay s-a afisat in cateva actiuni caritabile chiar in campania electorala. Acum istoria se repeta si Sabit Danis incearca din nou sa ia locul in Parlament unuia mult mai ancorat in problemele etnicilor turci din tara noastra. Iar diplomatii turci cad in plasa intinsa de Sabit. De altfel, Sabit Danis candideaza din nou pentru un nou mandat la sefia Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci, filiala Dobrogea. Asociatia este divizata in doua grupuri care-si sustin candidatii. Unul dintre acestia este Sabit Danis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.