"Suma maxima pe care o poate primi o persoana, cu titlul de despagubiri, se ridica la 500.000 de lei. Cei indreptatiti la despagubiri de pana la 250.000 de lei vor primi toti banii odata, iar cei care au de primit intre 250.000 si 500.000 de lei vor lua banii in doua transe anuale", a explicat Vosganian. Acesta a precizat ca actiunea de acordare a despagubirilor, pentru prima categorie de beneficiari, s-ar putea incheia pana la sfarsitul anului. Banii vor fi acordati in transe anuale unui numar total de 3000 de astfel de solicitanti, suma urmand a fi achitata in maximum doi ani.
Guvernul a alocat, in ultima sedinta, 10 milioane de euro pentru despagubirea persoanelor care au solicitat bani in loc de actiuni la Fondul Proprietatea.
Persoanele care trebuie sa primeasca despagubiri pot opta pentru plata acestora in numerar, pana la contravaloarea a maximum 500.000 de lei, iar valorile aferente despagubirilor care depasesc aceasta suma vor fi convertite automat in actiuni la Fondul Proprietatea. (G.M.)