Socialistii aflati la putere n-au reusit sa se impuna la alegerile locale desfasurate duminica in Bulgaria. Marele castigator a fost formatiunea de centru-dreapta GERB, condusa de primarul Sofiei, Boris Borisov. De altfel, edilul capitalei bulgare si
Socialistii aflati la putere n-au reusit sa se impuna la alegerile locale desfasurate duminica in Bulgaria. Marele castigator a fost formatiunea de centru-dreapta GERB, condusa de primarul Sofiei, Boris Borisov. De altfel, edilul capitalei bulgare si-a asigurat un al doilea mandat, iar partidul sau va detine o majoritate confortabila in viitorul Consiliu Municipal, transmite postul Radio Romania Actualitati, preluat de Rador. Scrutinul s-a des­fasurat insa sub semnul esecului au­to­ri­ta­ti­lor de a interzice practica vanzarii voturilor.   SAPTE EURO VOTUL. Ca si pana in prezent, "traficul cu voturi" a functionat in special in car­tie­re­le locuite de etnicii romi. In cartierul Sto­li­pi­novo din Plovdiv, autoritatile au descoperit o lista de preturi si sume de bani acordate lide­­rilor comunitatii rome pentru a deturna vo­tu­rile. Potrivit site-ului Novinite.com, sumele ve­hiculate variau intre 15 si 100 de leva (intre 7,6 si 51 de euro) in Sofia, in timp ce la Plovdiv un buletin de vot putea fi vandut cu 50 de leva (circa 25 de euro).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.