Eros Ramazzotti, Prodigy, Loredana si DJ Project sint invitatii ultimelor evenimente ale Capitalei Culturale Europene.

Reprezentantii Consiliului Local din Sibiu au decis suplimentarea bugetului alocat manifestarilor de inchidere a C
Eros Ramazzotti, Prodigy, Loredana si DJ Project sint invitatii ultimelor evenimente ale Capitalei Culturale Europene.

Reprezentantii Consiliului Local din Sibiu au decis suplimentarea bugetului alocat manifestarilor de inchidere a Capitalei Culturale Europene. Dupa ce ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a anuntat ca ministerul incheie programul cultural sibian de Ziua Nationala a Romaniei, municipalitatea locala si-a asumat cheltuieli de peste doua milioane de euro pentru ultimele spectacole ale anului.

Eros Ramazzotti este invitatul serii de 27 decembrie, in timp ce nonconformistii de la The Prodigy concerteaza la Revelionul Capitalei Culturale Europene. Efectele pirotehnice de final vor apartine companiei Groupe F, cea care a si deschis programul cultural in ianuarie. Cele doua seri vor usura bugetul local al sibienilor de aproape 1,3 milioane de euro, iar in afara de acesti invitati, peste 400.000 de euro s-au alocat pentru un concert rock surpriza pe 12 decembrie.

Loredana, Taraful de la Clejani si invitati precum Tamango Shukar si DJ Project vor concerta pe 30 decembrie in Piata Mare, in ajunul inchiderii oficiale. In aceeasi seara, Sibiul va putea admira spectacolul companiei Fire Of Anatolia, care se inspira din mitologia si cultura anatoliana, imbinind folclorul si dansul popular din toate regiunile Turciei intr-o interpretare moderna.

Fire Of Anatolia este primul grup de dans din lume care a sustinut, dupa 2.300 de ani, un spectacol in Teatrul Antic din Bodrum.

De asemenea, a fost prima trupa care a dat spectacole in cladirea Parlamentului din China si a fost nominalizata la Cartea Recordurilor (Guinness Book) pentru numarul impresionant de spectatori care asista la show-urile lor (400.000 de spectatori i-au aplaudat pe dansatori in picioare in iunie 2003, in Eregli). Fire Of Anatolia a reusit sa bucure privirea si inimile a milioane de oameni in decursul celor 600 de spectacole prezentate pina acum.

Instalatiile de foc se intorc in Capitala Culturala Europeana. Invitatii editiei din mai a Festivalului International de Teatru, Cie Carabosse, revin de Craciun in centrul istoric si vor ilumina zona pietonala cu faclii feerice. Piata Mare va deveni un salon baroc al focului, cu un candelabru urias, ridicat la o inaltime de 25 de metri si aprins in fiecare seara. Proiectul companiei franceze se va desfasura pe 23, 24 si 25 decembrie si va fi urmat, pe 27 decembrie, de o parada de strada a companiei Opposito.

In asteptarea marilor concerte de la finele anului, sibienii vor avea parte de gale de patinaj la Pavilionul 2007, regindit ca un patinoar. La inaugurarea noului loc de distractie al Sibiului, celebrul patinator francez Philippe Candeloro si compania sa vor oferi un program artistic pe gheata.

Concert Scorpions pe 9 noiembrie Organizatorii mai au o surpriza pentru iubitorii de rock. Trupa Scorpions va concerta pe 9 noiembrie in Piata Mare, la invitatia companiei Ambient, partener oficial al Capitalei Culturale Europene. Pentru concertul in care aniverseaza 15 ani de activitate, organizatorii promit sa aduca in deschiderea nemtilor de la Scorpions formatia Compact.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.