Statiunile de pe Valea Prahovei sint concurate la pret de cele din Bulgaria si din Slovacia.

Oferta agentiilor de turism pentru sezonul de schi s-a diversificat. Numarul destinatiilor externe creste de la an la an. In ultimii ani, ce
Statiunile de pe Valea Prahovei sint concurate la pret de cele din Bulgaria si din Slovacia.

Oferta agentiilor de turism pentru sezonul de schi s-a diversificat. Numarul destinatiilor externe creste de la an la an. In ultimii ani, cea mai populara destinatie a fost Austria. Faptul ca aici se ajunge destul de usor cu masina, iar preturile sint comparabile cu cele din statiunile montane autohtone a facut ca tara lui Mozart sa surclaseze in topul preferintelor romanilor statiunile din Italia, Elvetia sau din Franta, statiuni ceva mai scumpe si mai indepartate. Se asteapta o crestere a cererii si pentru destinatii care pina acum nu erau foarte populare, cum ar fi Slovacia sau Polonia.

Bulgaria este o destinatie insistent promovata in acest an pe segmentul de schi. Dupa ce anul trecut vinzarile pentru statiunile montane precum Bansko sau Borovets sint rezonabile. Cazarea cu mic-dejun, in Bansko, costa in jur de 18-24 de euro/persoana/noapte, in afara perioadei sarbatorilor de iarna, cind preturile cresc. La un hotel de 4 stele cu demipensiune se vor plati 30-38 de euro, in vreme ce la un hotel de 5 stele se vor plati intre 55 si 90 de euro/persoana/noapte.

Austria va ramine destinatia preferata a romanilor pasionati de schi. Preturile sint rezonabile si in acest an. Astfel, intr-un hotel de 3 stele pretul este de aproximativ 41 euro/persoana/noapte, in vreme ce la un hotel de 4 stele creste cu peste 20 de euro. In Austria, preturile difera in functie de statiune si de perioada pentru care s-a optat. Astfel, la un hotel de 4 stele din Kaprun se vor plati intre 65 si 80 de euro/noapte/persoana. In pret intra si demipensiune. Elvetia si Franta au preturi apropiate: 45 de euro/noapte, respectiv 60 de euro/noapte pentru cazare in hoteluri de 3 stele. In Slovacia, pretul la un hotel de 4 stele este de 28-40 de euro/noapte, in care intra cazare si masa in regim demipensiune. In Polonia, la un hotel de 3 stele se vor plati 30-40 de euro/persoana/noapte.

Oferta Romaniei In Poiana Brasov, preturile la un hotel de 3 stele sint de 25-35 de euro/noapte/persoana. Intr-un hotel de 4 stele se ajunge la 40-50 de euro/persoana/noapte. In Sinaia, pasionatii de schi vor plati pentru cazare 20-30 de euro/persoana/noapte, in vreme ce la un hotel de 4 stele se vor plati in jur de 40-50 de euro/persoana/noapte. In Predeal preturile practicate de hotelieri sint apropiate de cele din Sinaia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.