Statiunile de pe Valea Prahovei sint concurate la pret de cele din Bulgaria si din Slovacia.

Oferta agentiilor de turism pentru sezonul de schi s-a diversificat. Numarul destinatiilor externe creste de la an la an. In ultimii ani, cea mai populara destinatie a fost Austria. Faptul ca aici se ajunge destul de usor cu masina, iar preturile sint comparabile cu cele din statiunile montane autohtone a facut ca tara lui Mozart sa surclaseze in topul preferintelor romanilor statiunile din Italia, Elvetia sau din Franta, statiuni ceva mai scumpe si mai indepartate. Se asteapta o crestere a cererii si pentru destinatii care pina acum nu erau foarte populare, cum ar fi Slovacia sau Polonia.

Bulgaria este o destinatie insistent promovata in acest an pe segmentul de schi. Dupa ce anul trecut vinzarile pentru statiunile montane precum Bansko sau Borovets sint rezonabile. Cazarea cu mic-dejun, in Bansko, costa in jur de 18-24 de euro/persoana/noapte, in afara perioadei sarbatorilor de iarna, cind preturile cresc. La un hotel de 4 stele cu demipensiune se vor plati 30-38 de euro, in vreme ce la un hotel de 5 stele se vor plati intre 55 si 90 de euro/persoana/noapte.

Austria va ramine destinatia preferata a romanilor pasionati de schi. Preturile sint rezonabile si in acest an. Astfel, intr-un hotel de 3 stele pretul este de aproximativ 41 euro/persoana/noapte, in vreme ce la un hotel de 4 stele creste cu peste 20 de euro. In Austria, preturile difera in functie de statiune si de perioada pentru care s-a optat. Astfel, la un hotel de 4 stele din Kaprun se vor plati intre 65 si 80 de euro/noapte/persoana. In pret intra si demipensiune. Elvetia si Franta au preturi apropiate: 45 de euro/noapte, respectiv 60 de euro/noapte pentru cazare in hoteluri de 3 stele. In Slovacia, pretul la un hotel de 4 stele este de 28-40 de euro/noapte, in care intra cazare si masa in regim demipensiune. In Polonia, la un hotel de 3 stele se vor plati 30-40 de euro/persoana/noapte.

Oferta Romaniei In Poiana Brasov, preturile la un hotel de 3 stele sint de 25-35 de euro/noapte/persoana. Intr-un hotel de 4 stele se ajunge la 40-50 de euro/persoana/noapte. In Sinaia, pasionatii de schi vor plati pentru cazare 20-30 de euro/persoana/noapte, in vreme ce la un hotel de 4 stele se vor plati in jur de 40-50 de euro/persoana/noapte. In Predeal preturile practicate de hotelieri sint apropiate de cele din Sinaia.